Friday, August 20, 2010

mjlis buka puasa.


baru - baru ini , 18 Ogos 2010
*cam berita plak. hahaa

bertempat di
blok kteorg ( H3),
wat mjlis mkn mlm akhir sem or
lbih sesuai lg mjlis bkak pose lar kot. huhuu
tlpt tu xde r jauh ngt ngn poli,
tp xcited punye psl kul6 ag kteorg da b'tolak,
last2 t'congot dlm bas.

dats da menu,
not so bad lar kot.
dari 5bintang, ak bg 3bintang stgh.
^____^


haa, dlm 3stgh ak bgi tu.
hambek kau, licin tuu . hahaa
*opss, nie bkn meja ku okeh. :PP


nie plak nk present,
lelaki b'kopiah tu warden blok kteorg *xingt name pe. hee n
gurl tu jpk kteorg, kak ja.



lpas kenyg2 mkn,
kteorg g smyg kt msjid wkf che yeh,
lpas tu xblik trus ke kamsis ag,
alang2 da smpai kt wkf che yeh,
rugi lar xmsuk kn. hahaa
so, m'joggingkn diri dlm psr borong tu slame sejam lbh.
nseb bek ak xbwk duit, kalu xsume bnda ak nk bli.
ok, survey jer dlu. XD
papepn, thanx kt pkcik bas tu.
dye sgt sportim, sbr n baek .
clap2 tuk pkcik (!)
^_______^


Ya Allah,
Jika benar dia untukku, satukanlah hati kami.
tapi jika dia bukan untukku, jauhkan lah kami.
hanya Engkau maha mengetahui segalanya.




Saturday, August 14, 2010

al-fatihah .

alhamdulillah,
pjam celik, pjam celik da 3hari kte b'puasa kn.
n b'syukur lgi sbb 3hari prtama nie jgak ak
dpt b'buka ngn famili.
wee ~ (^__^)

hri nie g b'buka umah nenek,
tman nenek duk sorang2 kt umah ye,
umi ngn adek tdow sne mlm nie.
oleh sbb abh pown keje,
tp daku b'keras nk blek umah jgak,
konon nye nk stdy n b'lmbk esaiment xsiap,
tp btol lar ! huuhu
tp daku m'ngaku ak mmg DEGIL der. =.='
so, umah suh adek ak blek jgak
tman daku kt umah, xkn nk duk sowg2 kn 1mlm.
seram kot ~

td otw nk blek umah,
t'tgk lh 1umah nie,
n umah nie jgak m'ngingtkn daku pd seseorg,
seseorg yg amt daku rndu.
da lame arwah atok daku kmbali ke rahmatullah,
mase daku f2 lg.
atok daku tu kawen 2, jd lpas ye kawen len
n b'cerai ngn nenek daku,
kami jd xrpt lgi.
tp arwah seorg yg sgt2lh baek orgnye.
asenye ye xpnah ssahkn sape2.
daku ingt lgi,
time tu daku ngn mak sdare ak t'srmpak ye kt kdai
ngah bli tlur masin, time 2 bln pose gak,
mak sdare ak tnye, xkn mkn 2 jer,
ye jwb cukuplh agpn mkcik(bini no2) ye ngah dmam,
so xleh msk.
kteorg jmput lar b'buka skali kt umah.
tp ye jwb xpelh xde org plak tman mkcik nti.
pristiwa tu mmg segar dlm ingtn daku.
arwah mmg xske ssh kn org.

daku ingt lgi mase daku f2 kt ostel,
ngah siap2 nk g klas,
ttibe de kt snior pggl daku ckp de org nk jmpe,
mmg mase tu daku mmg plik gler, dbar ofkos r kn.
dgn tng abh ckp, atok dh xde smlm.
daku mmg t'kjut n t'kilan sgt sbb xsempat m'lwt
arwah kt hspital mase ye skit.

xtawlh nape, mlm nie
daku rindu arwah sgt2.
alhamdulillah,
tiap kli bce yassin daku sntiasa niat tuk sdkh kn pd arwah.
smoga arwah d'tmpat d'klgn org mulia n m'dpt rhmtnye.
aminn ~
T.T

Friday, August 13, 2010

ALIFF HAIKAL .


ouh3,
blum t'lmbt nk gtaw yg,
I already got a new lil bro in-law (!)
XD
his name is MUHAMMAD ALIFF HAIKAL BIN ANUAR .
so sweet rite ?hee ~ (^__^)

ble dgr wan dpt adek bru ,
I plak yg ase truja ,
coz I love babies very2 muchie (!)

xde kesmptn ag nk tgk lil bro ku itu .
hope dye akn m'besar dgn baek n
maintain comel n hensem ,
like his 1st bro . :DD











subhanallah ,
so cute n comel kn3 ?
gram yg amat sih (!)
ble ak nk dpt ank nie ? hahaaha

andainya perempuan tahu . . .


- Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (perihatin).

- Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

- Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

- Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

- Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.

- Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

- Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

- Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

- Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

- Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

- Kebanyakan lelaki yg nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys! (how true)

- Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

- Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini...

- Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

- Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa...yang lain hanya kawan..

- Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari...maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

- Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

- Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...

- Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

[BOLD] - Sifat ini ada pada kebanyakkan lelaki.


GOOD JOD BOYS (!)

XD

Thursday, August 12, 2010

budak itu .


wee ~
(^__^)
bdak ini t'amatlh kecomelan nye .
petah b'ckp plop tuh .
even daku xphm septh haram pe dyeorg ckp .
haaha
tp sumpah;bdak nie comel der !
shuke2 ! hahaa

Wednesday, August 11, 2010

award;)


daku merembat award ini dari blog cikfieqa
tQ , len kli wat ag award byk2 er.;)

ramadhan Almubarak .


selamat berpuasa shume ;)

semoga dpt menunaikan ibadah kali ini dgn sempurna.InsyaAllah.


* sggh indah 1st day pose dpt b'bke d'rmhku syurgaku.:)

Friday, August 6, 2010



letih weh segho .

sumgoh eyh .
xnipu lasum .
buke letih fzkl sgt tp ltih dalame .
xhau lar nk brubat gano .
nk g mndi bungo bwh jambate lh .
malah nk ngaji .
segho xdop bndo dle palo neh .
=.='

*tarak phm senyp2 suda . hee :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...