Friday, December 31, 2010

tak baca entry nie, maka xcinta. (:



assalamualaikum u'oll yg SENTIASA comel. haha! :)

sementara menanti detik - detik tahun baru 2011 nie,
aku nk siapkan tagged nie,
actually mls nk wat tag, hehe tp asenye da 3org tagged aku sal nie.
terbaru nye ialah ENCIK SSM, err, lgi 2oram eden lupo. :PP
sorryyy, nti ingt kn aku blek eyh!





segmen ini ditaja dibuat oleh LoQmAn HakiM a.k.a Cikgu Hakim,
so, jommm berkenalan dgn SI BUDAK COMEL. haha!




Soalan 1
Apakah status anda??

- aku da berstatus janda anak 5 lh u'oll slps mawi kawen len ngn ekin. panas~ panas~
gosip baru nie. muahahaaha err, kenapa perlu mawi? -.-'





Soalan 2
Ceritakan tentang diri anda 


-err, tentang diri anda? nk cter cmne er. ok, aku adlh hamba Allah, 
umat nabi Muhammad S.A.W, msih muda, cantik dan bergetah anggun. 
bakal menginjak ke alam 20-an beberapa 
jam dari skrg. pelajar dip akaun kt slh 1 ipta kt malaysia. tu jelh. 


Soalan 3

Ceritakan tentang blog anda

-  tentang blog plak er? ok, siyesly, xde pape yg best pom psl belog aku nie,
sbb aku tulis benda yg aku ase nk tulis, aku share benda yg aku ase nk share.
LAGENDA BUDAK COMEL. budak baru belajar. :)


Soalan 4
Apa pandangan anda tentang dunia blog

- sgt - sgt fun, interesting. aku dpt baca kisah orang, dapat taw maklumat yg aku xtaw,
aku dapat taw ilmu yg baru, everything lh.
de benda baik n de benda buruk. like kalu benda baik, kita puji seseorg tu, kalu benda buruk,
kita kutuk org tu habis- habisan. cian dia. hehe



Soalan 5

Nasihat anda pada rakan-rakan yang baru nak buat blog

- nasihat aku ialah kalu nk kuar mlm tu, biarlah berteman. skrg ini byk kes - kes yg menakutkan.
err, xsesuai ke? haha! ok, pada - pada rakan yg rasa nk wat blog tu tp malu - malu ayam,
wat jela, xyah malu - malu, dijamin tiada caj tersembunyi. melainkan caj internet ekau
 kalu ekau guna broadband or streamyx.
 ouch,blog sgt fun bila anda pndai menggunakan nya.
trust me! :) n kalu da wat tu, jgn lupa follow belog aku ye. hueh3x

Soalan 6

Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda

- err, unik? followers belog ini yg unik. sbb mereka - mereka bloggers sgt best!
ILOVEYOUUU lh kamu - kamu sume. XD


Soalan 7
Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog

- smpai lembu bertelur n smpai ayam beranak. haha!
insyaAllah, selama diizinkan olehNya n selama ada talian internet kt dunia nie.
impian? moga duit nuffnang aku bertmbh byk - byk smpai berjuta - juta plisss. hehe! 
* terserlah kemataan keduitan disitu ya. :PP
ok, moga belog nie dpt memberi seribu satu kebaikan tuk org yg membacanya.
yg sedih jadi hepi, yg down jd up, yg ugly jd COMEL. haha!
insyaAllah. :)



ok, nk tagged 4 orang blogger laen;


sila wat ye, jgn malu - malu. kita nk kenal - kenal kn. * ayt mengurat. haha! :PP





DONE [!]




Wednesday, December 29, 2010

percaya x dia jiran aku?


ehem - ehem,
okeee, malaysia da menang, even 2nd leg nie kalah,
tp xpe, menang ttap menang, kira adil lar tuu tuk korang indon - indon eyh,
kira korang menang lar jgak 2nd leg nie, so, xyah da nk dndam ngn malaysia yg ntah pape,
haha! ok2, post kali nie xde kaitan ngn bola pom ye.
opsss! tp mmg ase bangga gler lh, tahniah malaysiaku.
khairul fahmi, ILOVEYOUUU okeee, youuu cekap! :PP

stop psl bola,
mlm ne aku nk post entry sal jiran umah aku plak, haha! :))

jom tgk sket profile jiran aku nie,

Name : Rowan Sebastian Atkinson A.Ka Mr.Bean / Row.

Birth Date / Place: January,09 1955 In Newcastle-Upon-Tyne , Uk .

Wife : Sunetra Sastry

Son : Benjamin Atkinson

Daughter: Lily Atkinson





cantik kn isteri jiran aku nie? pergh!


nie plak ank lelaki dia. ensem gler douh! dia nk ngorat aku tp
aku reject dia da de makwe. haha! :PP


nie plak ank perempuan dia. kteorg slalu lepak, gosip sesame. hahaa! :))


nie plak seditik review sekitar umah dia.









cantik + mewah jer kn. 
aku slalu lepak umah jiran aku nie. :PP



err, nie adik mr.bean mungkin. haha!



akhir kata,
sayangilah jiran anda. :)

Tuesday, December 28, 2010

indonesia memang melampau kot [!]



apa itu kecewa?

kecewa itu bilamana;

; kita xdapat pe yg kita nak.

 ; kita hrpkn benda lain tapi benda laen yg jadi.

; kita tengok orang bahagia tapi kita sedih.

; kita nak nangis tapi xdapat.

; kita bertepuk sebelah tangan.

; kita kata itu impian tapi kenyataannya ia hanya mimpi.


tapi tapi tapi,
KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI?
QURAN MENJAWAB "Allah tidak membebani seseorang itu melainkan 
sesuai dengan kesanggupannya. "  
– Surah Al-Baqarah ayat 286

KITA BERTANYA : KENAPA RASA FRUST?
QURAN MENJAWAB "Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman." 
– Surah Al-Imran ayat 139







thanks to Allah for everything done. =')
everything gonna be alright.







don't youuu dare,


nyit! nyit! ^^
assalamualaikum comel - comel shume,
pd mlm yg permai ini lagi hujan lebat-renyai-manja,
aku nk share something sket kt korang,
aku dpt pom dari sorang kwn, tp ase cm menarik jerk tuk dikongsi,
sape yg da baca tu, baca jer blek! jgn nk skip - skip okeee, 
* dengan nada serius *
haha ! :PP





1 - DON'T SLEEP WITH WATCH
Watches can emit a certain level of radioactivity. Though small, 
but if you wear your watch to bed for a long time,
 it might have adverse effects on your health.



2 - DON'T SLEEP WITH BRA
Scientists in America have discovered those that wear bras for more than 12 hours
 have a higher risk of getting breast cancer. So go to bed without it.
* juz 4 woman. ofkos not 4 man larrr. :)





3 - DON'T SLEEP WITH PHONE
Putting the phone beside your bed or anywhere near you is not encouraged. 
Though some of us will use phones as alarm clocks, 
but please put the phone as far as possible. Scientists have proved that electrical items 
including mobile phone and television sets emit magnetic waves when used. 
These waves can cause disruptions to our nervous system. 
Therefore if you need to put your mo! bile phone near you, switch it off first.



4 - DON'T SLEEP WITH MAKE UP
People who sleep with make up might have skin problems in the long run. 
Sleeping with make up will cause the skin to have difficulty in breathing 
and problem in perspiring. You will also need a much longer time to go into deep sleep.



Lastly.....








5 - DON'T SLEEP WITH OTHERS' WIFE / HUSBAND
You may never wake up again. XD



Monday, December 27, 2010

jom check-it-out korang otak laki or gurl,

Terdapat pelbagai cara untuk menguji keunikan tubuh badan kita, 
di antara keunikan itu sudah tentulah otak manusia. 
Di bawah ini ada ujian yang menarik untuk dicuba bersama,

Ini adalah ujian masa yang ringkas, cuma lakukan
dan jangan cuba menipu diri anda sendiri

Kira jumlah huruf F’s dalam perenggan dibawah
dalam masa 15 saat:


FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS


Dah selesai?



Scroll kebawah hanya apabila anda telah selesai
mengira!


OK?
berapa banyak?

Tiga? (Anda tentunya seorang lelaki!!!)


Sila baca sekali lagi!

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS


Salah, sebenarnya terdapat 6, kira semula…
Sebab berlakunya perkara tersebut diterangkan
dibawah ini,


Otak LELAKI tidak memproses perkataan “OF”.

Keajaiban kejadian atau silap mata?

Sesiapa yang dapat mengira kesemua 6 F’s pada
permulaan ujian memiliki otak PEREMPUAN.


[ di cilok dari www.tentangcinta.com :) ]


p/s; 1st time aku kire pom dpt 3 gak, adakah aku berotak lelaki? -.-'




Sunday, December 26, 2010

Seindah waktu ia diciptakan,



Cinta adalah sesuatu yang indah dan unik anugerah dari Ilahi.
Kita biberi peluang untuk menilainya dan pergunakanlah peluang yang diberi dengan 
sebaik - baiknyauntuk melahirkan satu kisah cinta yang sangat indah.
Seindah waktu ia diciptakan.




memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah
 supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


semua benda dalam dunia nie xkekal melainkan Allah,
begitulah juga sedih, kecewa, patah hati, ia xkan kekal selamanya jugak,
pasti akan ada sinar kebahagiaan, kuntum senyuman yg akan muncul esok. :)






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...