Wednesday, December 14, 2011

Wordless Wednesday #10


assalamualaikum koranggg, 
hari ini hari rabu, 
so,


*Eh, ada word jugak lah dlm gmbr tu. :p


*redha*


#kbai :)





Tuesday, December 13, 2011

Hari Kawan Sedunia. #Eh


assalamualaikum comel - comelan semua,
hav a bless day! ;D

Tahukah anda?
kawan seorang yg sgt best bila beliau tegas bila kita salah,
bila beliau perasan apa yg kita tak perasan,
bila beliau perli kita tak study lagi,
bila beliau kejut kita bangun untuk solat,
bila beliau blablabla..#erkkk
yang penting semua kawan itu best! :D



& bila kita rasa kita tak mampu nak berdiri seorang diri,
cari teman yang boleh bantu kita untuk sama-sama berdiri.




It's not an achievement to make 1000's friends in a year.
 An achievement is when you make a friend for 1000's years. 


I don't have any bestfriend, but I know I have a real ones. hewhew (◦'⌣'◦ ) 

Thanks for being such a great friends. 



#kbai :)


p/s: dorang semua perfect? opcos tak! haha
sbb dorang manusia biase mcm aku jugak. ada baik buruk. XD

Sunday, December 11, 2011

Alhamdulillah, thanks nuffnang.


assalamualaikum dan salam sejahtera
geng - geng kecomelan 1Malaysia semua, \(^.^)/
*erkkk pe kejadah ada 1Malaysia? ok, abaikan.


cek pertama dari nuffnang

Alhamdulillah,
2 hari lepas cek nuffnang akhirnya sampai jugak ke peti surat rumah aku,
then, bukak email baru prasan pihak HSBC ada hantar notis jugak,
pastu, pegi periksa nuffnang earning da bertukar status sent.
macam berlaku serentak jer. baguih noo! ;D

teruja kot 1st time dapat cek dari nuffnang
even tak seberapa jer jumlah dia. hewhew
esok nak p cash, bole lar lahap 3,4 keping pizza cheese ultimate :p

btw thanks nuffnang,
thanks pembaca blog,
thanks semua.
#bajet macam terima anugerah plak. puihhh! -_-"

#kbai :)
 



p/s: dulu aktif berblog, earning pom cepat jer naik. skrg mmg tak r kan. *redha*


Friday, December 9, 2011

Sebuah persalinan.


assalamualaikum dan selamat berhujung minggu
korang comel - comelan semua, \(^_^)/

eh, tajuk tu bukan aku nak wat tutorial 
cara-cara macam mana nak tukar persalinan samada pakaian atau perberanakan, 
#phewww =.="

cari video persalinan kat youtube ada. -_-"

tapi aku nak tunjuk yang cik handset aku da ada baru baru. hihi
tadaaa...

si selipar jepun yg kacak lagi bergetah. #erkkk..
tadi pegi jalan-jalan ngn kawan kat kbmall,
banyak giler aku tengok mobile case yg comel-comel nak-mati,
grrr..geram nak beli sume jer! >_<
tapi nasib lar nset c3 jer..watpe membazir nak beli yg Iphone punye kann *sigh -_-"





pewwittt..cik handset kelihatan lebih kacak & bergaya dgn baju baru.
ehem3 XD


si telinga rabbit yang suda berbakti.

byebye si telinga rabbit, anda telah dianaktirikan. :P


#kbai :)


p/s: comel mcm baby kan. ahaksss! :'D

Monday, December 5, 2011

Kesedihan membawa kita jalan pulang



"Kadangkala lebih baik membiarkan KESEDIHAN bertandang,

andai itu yang dapat membawa pulang HATI kita padaNYA

daripada KEGEMBIRAAN yang melarikan kita JAUH dariNYA
..
mungkin kesedihan itulah yang menjadi magnet yang MENDEKATKAN kita pada Allah.

.dan mungkin kesedihan itulah yang menjadi parut yang MENGINGATKAN

bahawa Allah sentiasa ADA, saat kita SUSAH dan SENANG..

saat kita GEMBIRA dan BERDUKA." 




"Tuhan aku tahu banyak dosa ku, Hanya ingat Kamu kala duka ku.."

TT_______TT


#kbai 
:")


Sunday, December 4, 2011

Jatuh cinta ♥


assalamualaikum korang comel - comelan semua,
semoga sentiasa sihat dan comel sokmo! v(^_^)v


opsss! 
ok, aku jatuh cinta lagi...
 dengan suara mamat nie, Sam Tsui si kacak comel.







very awesome! >_<
*cair* 


da lar comel, suara plak sedap. grrr..lempang kang! muehehee
banyak lagi lagu yg dinyanyi,
nanti korang boleh search lagi kat youtube oke. hewhew :)

#kbai


p/s: ce imagine kalu dia baca quran. #phewww~ ;D

Monday, November 28, 2011

Sajak sang suami untuk sang isteri ♥


Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan, 
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.

sajak yang direka sendiri oleh Zahiril Adzim untuk isterinya, Shera.
romantik dan bermakna sangat! ♥ 



aku sendiri pom rasa nak nanges baca, apatah lagi Shera kan. :')



#kbai :)




p/s; post dalam belog wat simpanan tuk tatapan bakal suami wat rujukan. hihi :P
       


#Eh sajak & gambar diambil dari enciknakal.com & gua.com.my 
macehh :)

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday #8



Khairul Fahmi Che Mat #HarimauMuda


auummmm! 
ahaks :D
#kbai



Sunday, November 20, 2011

Game BLOCK'D. Kau ada?


assalamualaikum koranggg,


handphone sape ada game nie?
wat muka comel cepat. heee (^_^)v
alaaa, game yg pecahkan petak-petak yg sama warna tu,
ada? yeahh gimme 5 bebeh! 

saja jer nak gtaw yg aku tgh addicted main game nie,
time tak leh fokus study ke,
time bosan tu mmg sah lar kan,
time lect mengajar bosan  ke, bui3x :p
time tunggu teksi ke,
time takde orang nak borak dgn aku ke, -_-"
mesti aku layan game nie.
even berlambak lagi game lain yg aku donlod act.


now, target nak dpt semua nama aku kat high score.
phewww~ =P



#kbai
:)



*act, aku tak dpt fokus nak study audit nie. pffttt -_-"

Saturday, November 19, 2011

Aku Maafkan Kamu.






" Aku maafkan kamu, Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu, Yang aku
Maafkan kamu, Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku "




It's funny how I'm good at giving advice to others,
 but when it comes to helping myself,
 I don't know what to do.
:')





p/s; ehhh..matluthfi ada video terbaru kan? paling terbaik antara terbaik. :)  



Saturday, November 12, 2011

EXAM MODE





"I know you are there Allah. I know you see my tears.
 I know you hear my prayers. I know you are testing me. And all I ask from you is to strengthen 
my Imaan so I can handle the struggles in life and have patience.
 I love you my Lord. My Allah. Please keep me safe" 
Ameen.. :')






Bismillahhirahmanirrahim...




ALL DA BEST aku ucapkan tuk sesape saje yang akan atau sedang
menduduki peperiksaan akhir. 
#ucapan orang malas :p
esp to bebudak DAT5C n kengkawan PKB n kengkawan GBP1M :)
buat yang terbaik ye korangggg~ 

wish me will do da best all readers. 
#rasa sem nie paling terok kot PB. sobsss :'(


#kbai 
:)




Tuesday, November 8, 2011

"Aliff Satar, could you please stop talking about my boyfriend." LOL!





video latest Matluthfi90


#kfine aku taw da ramai post pasal video nie,
kata kekasih peminat sejati, haruslah nak post jua, kehkeh :p
ngengade! lalalaa

minit 0:29 n minit 4:36
ohhmyyyy -.-"
comel bebeno oke~ 

#kbai



p/s; korang da baca tags kat bwh video nie? tak baca lagi, sila baca. menarik oke! :p


Sunday, November 6, 2011

Kesian kat diri sendiri.


kenapa aku rasa aku susah sangat nak bencikan orang...
yes I know kita tak patut ada perasaan benci kat orang lain. benci tu kan sifat mazmumah.
well, aku rasa memang bagus takde perasaan macam tu n aku rasa diri aku nie suci jer..

but..sometimes, aku rasa kesian sangat kat diri sendiri. :'(
you know what...terseksa. -_-"


Ya Allah,
aku tahu Kau maha mendengar.
yes, I believe He does.
keep on praying. :')

Saturday, November 5, 2011

Chicken Mc'Bites, pengalas celah gigi.


assalamualaikum semua comel - comelan,
selamat berhari sabtu dengan penuh keindahan x)

semalam teman kawan pegi Mc'D
okfine, bukan teman jer tapi mmg niat nak makan Mc'D pom,
mengidam nak double cheese burger. yummyyy! >.<
then, time nak order tu ternampak lar menu baru,

Chicken McBites! :D
nampak cam best jer kan,
so order lar nak 10 pieces jer, RM4.99 
tetiba aku tu cakap,
"kecik jer isi-isi ayam tu dik. kalu makan lekat celah gigi jah."
#kfine, dia nak umpan aku suh beli yg 20pieces kot. -_-"
kalau 20pieces RM7.99 jer. aku yg rugi sebenarnya. haha! :P

memang betul lar akak cashier tu cakap,


isi dia memang ciput-ciput jer, kiut sgt haaa..
#rasa macam nak wat hiasan keychain jer, tak sanggup nak makan. phewww (._.")


100% chicken breast ye ahkak-ahkak sekalian

yg penting, (tak tau lar penting ke tak sbnrnya -.-')
ia dihasilkan 100% chicken breast or dlm bahasa ibuanda nya
100% dari isi dada ayam.
tapi...ada beza ke rasa isi dada ayam dgn isi kepak ayam? isi paha ayam?
or maybe isi kepala ayam?
nevamind, makan jelah! pfftttt

siapa belum cuba, silalah cuba.
siapa tak nak cuba, sila ke kaunter sebelah. errr..
#kbai



SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA SEMUA.
SALAM MAAF ZAHIR&BATIN.
SELAMAT MAKAN DAGING BANYAK-BANYAK. hihi :D


Friday, November 4, 2011

Ingat dua perkara dan lupa dua perkara.





"Jika anda berada dalam solat, jagalah hati anda;
Jika anda makan, jagalah tekak anda;

Jika anda berada dirumah orang lain, jagalah mata anda;
Jika anda berada antara orang,  jagalah lidah anda. 
Ingat dua perkara dan lupa dua perkara:
Dan berzikirlah (dengan menyebut) Allah (SWT) dan kematian;
Lupakan apa-apa yang baik yang kamu telah kerjakan kepada orang lain dan apa-apa kejahatan yang telah dilakukan kepada anda oleh orang lain. "





Thanks to Allah for everything.  good or bad. its happen for a reason. :)




Terima Kasih Allah.



Tuesday, November 1, 2011

Byebye October, Welcome November.



ByeBye October!


16/11 - financial accounting
17/11 - management accounting, taxation
24/11 - auditing


month of final exam! 
(T_T)

so November, please be nice to me. :)



#all da best to me and same goes to you. x)

*lamanya tak update belog, rinduuu~ -_-"


Wednesday, October 5, 2011

Mengapa wanita sering menangis?







Ya Allah, mengapa wanita sering menangis?







Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,
Aku kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,
Aku lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,
Aku kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,
Aku teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,
Aku berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
Aku kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,
Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..
Wanita makhluk kuat,
Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKu berikannya air mata untuk membasuh luka batin
dan memberi kekuatan baru.


“WANITA itu ISTIMEWA”
 






Ashraf Muslim dan Isteri. suwet amat! >.<
#kfineee menangis tgk gambar nie. pffttt :P






digrab dari facebook. :)


Wordless wednesday #6



bau pantai sgt enak! pffttt x)





Saturday, September 24, 2011

Currently listen to...




Dan langkahku kini terbuka, pada hikmah dugaan,
uji keimanan (menguji keimanan), tak dilontarkanNya ujian,
di luar kekuatan, setiap diri insan.




Jangan dikesali, Atas apa yang terjadi
Mungkin rahmat sebaliknya, Membuahkan bahagia.




#Di dalam hati manusia ada kegelisahan dan tidak akan tenang damai kecuali 
berlindung, bertemu dan berjumpa denganNya - Ibnu Qayyum




ce try dengar..ce try dengar.. ngehee x)

this week masih lagi dipenuhi dgn assgmnt, mid-exam dan kuiz. =_='
wish me da best semua! :)


Wednesday, September 14, 2011

Syaitan memang sangat berjaya!



"Iblis (Syaitan) berkata:" Jika aku berjaya dalam memujuk manusia untuk melakukan tiga perkara
maka yang akan aku perlu;

- untuk membuat lupa dosa-dosanya,
- menganggap kebaikan sebagai terlalu banyak, dan
- berbangga dengan pendapatnya. "


[Riwayat Dirar ibn Murrah] 

#nauzubillahhiminzalik. 






# peringatan tuk diri sendiri jugak. T_T



Wednesday, September 7, 2011

Tuesday, September 6, 2011

So its okay to fall apart sometimes.



“I’m that girl that’s always happy. the one who never has problems, and when I do, they don’t get to me. Everyone sees me as the one they can count on to put a smile on their face because as far as they know, I always have one on mine. No one looks any deeper than that.”

Dont be scared, you dont need to pretend that everything is fine. let it go, cry if you must, fall apart, go on…let it drain you. pour out everything, let your heart mourn, let it hurt until it hurt no more. And once you gain strength, stand up again, dry the tears, pick up the pieces and live again. And see how it molds you to a better and stronger person.


so, it's okay. :)


Sunday, August 28, 2011

cik tempe. siapa dia nie? hebat sangat ke?


assalamualaikum korang comel-comelan semua. =D
fine lar..fine..aku taw mmg aku da lama tak update belog.
mekasih lah pd sape yg prasan. kehkeh
ke aku sorang jer yg berprasaan skrg? oke,nevamind! ~.~'

sebenarnya aku da lame da nak wat entry nie,
tapi bila bukak dashboard, then g baca blog orang lain dulu,
so mmg aku da tak hirau dh blog aku sendiri..heh!

ok, sebenarnya kan aku nak cakap yg aku dapat header baru,
tadaaa...



weee~ (^______^)v
comel kan? cun kan? nice kan?
oke, dah! >.<
header nie hadiah dari cik tempe sempena perkahwinan aku.
ahahaa sape percaya dia mmg comel! kehkeh :p


kalu nak kenal nie lar cik tempe. lalalaa

ampunnn cik tempe. :p gurau gurau ja..heee 
fyi, cik tempe nie schoolmate aku skola menengah dulu,
so, kteorg mmg da lame kenal n skrg pom still rapat,
cik tempe nie mmg berbakat. dari skola dulu lagi. :)


kretifkan header dia. >.<
kalu sape nk header yg version mcm aku punye,
leh r try mtk ngn cik tempe yg baik hati..hehee
blog dia pom nice. ada byk katun katun. naisss! =D


err..errr..nak p sambung makan wat biskut raya. ngehee
#okbai. :)




#sape sape yg nak balik kg tu jauh or dekat. hati-hati ye korang.
ingatlah budak comel orang trsayang. heee ;)



Saturday, August 20, 2011

Dear whoever is reading this...



#Berkenalanlah dengan Allah pada waktu senang, nescaya Allah akan kenal kepada engkau pada waktu susah.

#Stop thinking about him because he's not thinking about you.

#Never get tired of doing little things for others. For sometimes, those little thing occupy the biggest part of their heart.

#Never change for someone. If they can't accept you for who you are at your worst, they don't deserve to see you at your best.

#Pretending that you're busy is the easiest way to ignore someone.

#Don't talk about others' weaknesses when you haven't realized every single mistakes you have made.

#There are two reasons people don't talk about something. Either it means nothing or it means everything.

#People who hate you with no reason, are people who really don't know u.

#Nobody wants to hear this, but sometimes the person you want most, is the person you're best without.

#Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act.

#Dear whoever is reading this, u are beautiful and someone out there is crazy about u. So smile, life is too short to be unhappy :)





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...