Monday, January 31, 2011

Jom kentut-kentut paling panjang!


assalamualaikum anda - anda sekalian kesemuanya,
selamat petang, ^^,

ouch3,
sapa kat sini rasa dia terer kentut plg panjang&kuat?


sebelum korang mengaku tu,
jom kita lyn video pertandingan kentut kat jepun nie,
adoii, macam - macam lar dyeorg nie kn, pelik - pelik jaaa!
tapi kalu sape rasa nak masuk pertandingan nie,
aku leyh jadi penganjur tp nati aset aku kat US melambung. hueh3x xD






amacam?
syok jerk kn tengok! haha! xD

bye - bye. =)





sape - sape ada terasa ngn aku,
aku mtk maap bebyk ye. T____T
peace, no war.





Bloglist Iqbalhakimi | jom terbang!!


assalamualaikum u'oll,
pa habaq semua - semua?  hrp korang steady sokmo. ^^,
aku da jrg on9 skrg, pa lagi nk bw,
kalu bw pom, aku jadi silent reader jaa kot. 
korang semua truskan lar naa update blog, 
blog korang semua best. pergh, ayt mengayat tuuu. kui3x XD

hari nie aku rajin sket nak update belog,
sebab nk join segmen bloglist si jejaka pilot nie,  ^^,



tak tau nak cakap pa psl belog dia,
yang penting blog dia best lar, 
lebih sket jaa best dari blog aku nie, hueh3x 
* sila lempang laju - laju *
kalau korang nak taw best ke tak, korang p check-it-out sndiri,
nanti kalu aku komen lebih - lebih sal belog dia,
korang ckp aku syok kt dia plak. hueh3x =PP
tp yg aku rasa dia nie best sbb dia seorg blogger yg rajin, peramah,
baik, kacak dan blablabla.

ouh, 1 lagi dia nak tau kategori,
aku nie berstatus janda anak 5, kuang3x
aku masih dara ok. ^^,
aku seorang pelajar perempuan yang masih belajar yg perlu diajar
dan ingin mengajar, tidak ingin menjadi orang kurang ajr.

oke - oke,
tak nak mencarut mengarut dah. T____T
jom pakat join ramai - ramai berjemaah.
klik SINI.
jgn klik sana, klik sini.

last not at lastly,
aku nak ucap tahniah lah sebab belog dia da capai umur setahun,
moga belog incik pilot kita terus gah di angkasa naaa,
wahhh! tu diaaa. xD
happy blogging.


bye - bye. =)



Sunday, January 30, 2011

Shortcut untuk Muka Di Buku kan,





korang tau tak? tau tak?
kalau korang da tau, bagus. kalau korang xtau, sila ambik taw ya.
apa yang korang tau? hueh3x
korang tau tak shortcut kt alam maya nie,
mesti ramai antara korang da tau shortcut keyboard kan,
tp hari nie, aku nak tunjuk shortcut dlm facebook plak,
fb pom ada shortcut youuu,
kalau sape - sape yg xde fb tu, g wat fb skrg jgak!
kalau xtau fb tu pe benda, sila rebus lappy korang!
hahaaha ^^,

    Alt+1: Pergi ke Home
      Alt+2: Pergi ke Wall tab
        Alt+3: Lihat senarai Friends Requests
          Alt+4: Lihat senarai Message yang diterima
            Alt+5: Lihat senarai Notification
              Alt+6: Pergi ke halaman account setting.
                Alt+7: Pergi ke account privacy configuration.
                  Alt+8: Facebook fans group
                    Alt+9: Facebook’s Statement of Rights and Responsibilities
                      Alt+0: Facebook Help Center
                        Alt+m: Tulis message baru
                          Alt+?: Cursor di Search Box



                          sila lah cuba secara berjemaah oke.

                          mana lar taw, keyboard korang rosak. 
                          tapi nk online fb jgak. addicted punya psl! cam aku. kui3x xD


                          ok, selamat meng'enjoy'kan diri.
                          bye - bye. =)




                          pilihan hati dan sanubari.



                          assalamualaikum kawang - kawang seangkatan kecomelan semua,

                          korang taw tak apa itu pilihan?

                          pilihan ialah memilih sesuatu perkaran yg 1 korang memang nak,
                          dan 1 perkara lagi memang korang nak jugak.
                          dan dua - dua perkara nie dtg seiring sejln dan sepimpin.
                          dan saat itu korang harus memilih salah satu daripada 2 perkara itu.

                          * sigh. T_____T




                          kalau antara COMEL dan GOJES mana aku nak pilih?
                          aku pilih gojes lah.
                          sebab aku da memang comel dan selalu comel. 
                          * pndg mata keats dan letak tgn ke bahu *


                          bye - bye.





                          nk blajar kurangkan online.
                          ketagih sgt da neyh! T____T





                          Saturday, January 29, 2011

                          Segmen Hujung Minggu Bersama BEN ASHAARI

                          assalamualaikum u'oll,
                          selamat berhari sabtu dan selamt berhujung minggu,
                          bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, makan kopok, tgk tb,
                          hahaaha hampeh! 
                          so, ngah bosan nie join segmen incik ben ashaari, 
                          lama da aku tak join segmen dye,



                          Syaratnya ialah; Buatkan sebuah cerita berdasarkan gambar tu ..
                           Gambar / dialog / angan - angan atau apa saja yang boleh korang buat dari gambar tu..
                           Tapi jangan di edit lak gambar tu.. Boleh ? Hehehe.. 

                          jom check-it-out, nie yg aku wat, 
                          hentam saja neyh! kui3x


                          ' fuhhh, letih nya rasa lepas senaman nie. 
                          peluh masih bersepoi - sepoi bahasa lagi.
                          tapi xpe, puas hati. otot-otot aku still maintain, makin naik lagi ada lar.
                          mesti Pak Mat Ensem blkg umah aku makin jeles tengok.
                          best jugak kalau aku dpt bina sebuah Gym ats nama aku sendiri.
                          Ben Ashaari Gymnasium, wahhh! stylo, stylo.
                          dan pelanggan utama aku mesti lar aku ajak geng-geng bloggers.
                          dyeorg asyik duk mengadap laptop, online 24jam jer.
                          xelok tuk kesihatan, mata pom da jadi macam panda. teruk, teruk!
                          aku nak dyeorang jadi pelanggan utama gym aku nanti,
                          sambil membina otot, sambil update blog.
                          kan bagus mcm tu, ada jugak faedah nya. heheehe
                          kalu korang xdtg, aku tutup blog aku, majuk! '



                          jom sama - sama join,
                          klik SINI.

                          ok, bye - bye. =)


                          Video tarian menggoda. Awas!



                          menggodakan? haha!
                          ase nk sepak - sepak jer punggum baby tuuu,
                          kecik - kecik da de bakat nk ganti Justin Timberlake, wahhh!

                          pagi - pagi xbape nak buta nie mata aku masih lagi segar,
                          jadi aku check-it-out video baby kt youtube,
                          baby - baby nie makhluk yg amat sgt comel ngn kerenah dyeorg ,
                           leyh wat aku gelak sorang-sorang. xD
                          nie wat aku ase nak kawen cepat - cepat neh!
                           errkkk, ttibe. * sila abaikan *






                          yes, setiap dugaan dan ujian tu kita kena lalui dengan 
                          tabah dan tenang.
                          Allah uji kita sebab Dia syg kita. ingat yer anak-pinak semua. 


                          A smile can hide 1,000,000,000 tears . So, lets smile. (^___^)


                          selamat berhari sabtu semua.


                          err, kenapakah streamyx sgt laju mcm siput skrg?
                          de sape-sape leyh jawab x? slh lptop ke slh nyamuk yg menari2 kt sini?
                          * sigh. nk download pom susah. T____T


                          cik puan ngantuk da dtg.
                          ok, bye - bye. 




                          xingt bagi salam tadi, assalamualaikum. ^^,





                          Friday, January 28, 2011

                          sememangnya cool. (:







                          cool jer kan header dia nie,
                          belog dia lagi lar cool,
                          nk taw sape, jom g terjah belog dia.
                          aku pggil dia INCIK KOM. ^^,


                          dan dia sgttt baik, hehe
                          nak taw nape? tnye lah dia.
                          * aku sure korang xkan tanya. haha *


                          ouch, jgn muncung, nanti aku wat entry tuk belog kamu pula.
                          belog kamu pom cool lah.
                          hew3x XD

                          Ayam balut roti lempeng ada ke kat KFC?


                          assalamualaikum anda - anda sekalian,
                          hari nie aku cuti. hew2! sila jeles. haha! ^^,
                          smlm aku de terbaca entry si jejaka cun iqbalhakimi sal kfc termahal dye,
                          then, bangun pagi tadi aku tringat plak psl kisah aku 
                          ngan kawan-kawan kt kfc jgak.
                          tapi kisah yg poyo lar bersama geng - geng poyo kn. huhu

                          Situasi 1
                           Kawanku : Akak, saya nak Rotate Potato satu.


                          Akak KFC : Haaa??? (tercengang) 

                          kawan; err, yg berputar-putar tu, kentang putar kn.
                          * dgn muka blur *

                          Cashier KFC; ooo, mashed potato ye.

                          kawan; sengih - sengih kambing smbil garu kepala.




                          Situasi 2
                          Kawan; Saya nak Ayam yg balut ngan dgn roti lempeng tu satu set!

                          Cashier KFC; roti lempeng? 

                          Kawan; ( sambil tunjuk kearah gambar toasted twister )

                          Cashier KFC; laaa, toasted twister. ( gelak gulim - gulim )




                          adeh, sememangnya kawan - kawan aku sgt poyo,
                          aku suh tgk nama makanan tu dulu xnk, nie main sebut jerk.
                          bikin malu orang anggun macam aku jerk.  
                          tapi time tu memang aku xmengaku dia kawan aku tuk 10saat.



                          so, kalu korang nk order mknn tu,
                          sila search dulu nama mknn tu apa, jgn main sebut jerk,
                          buek malu ajo. T_____T 




                          jom g lunch ngn ayam balut roti lempeng.
                          bye - bye. =)





                          Thursday, January 27, 2011

                          semangat dari Nuffnang. xD


                          assalamualaikum dan slmt mlm jumaat sume,
                          mlm jumaat nie..haaa, mlm jumaat taw, 
                          aku pom xtaw pe motif aku ckp cmtu, adeh!
                          korang baca yasin xmlm nie? mmg elok lah kalu baca, 
                          mrkh lbih d'mlm jumaat nie. insyaAllah. =)
                          nk lbih baik lagi anggun disisiNya, baca at least 1 pipi shari al-quran,
                          ustaz aku penah ckp dlu, hati kita akn mudah hitam kalau tggl al-quran
                          lbih pd 3hari, nauzubillah lar kan.
                          alaaa, lpas solat tu amek lar masa 5minit baca al-quran.
                          aku pom slalu lalai gak, so, waktu ingt nie,
                          ingat-ingatkan lah orang lain jgak kn. hehe peace! ^^,

                          esok klate cuti,
                          ble stat keje nie, waktu ujum mggu lar aku plg nanti-nantikan,
                          dan aku plg xkan sia-sia kan, utk menqada tidow ku,
                          haha! xsia-sia lar sgt kn, dush3x

                          ouch, tdi aku p godek-godek belog incik ujang9897,
                          then aku terbaca sal entry dia psl BE nuffnang,
                          bru sebulan 3hari ngn nuffnang da dpt BE, pro gler kot! bgi aku lar. 
                          korang nk tips korang p tnye dia, xpown si tunang tercinta dia cik YanaMIB,
                          dyeorg kamcing gler kot ngn nuffnang. =PP



                          jadi aku pown tergerak hati nk cek nuffnang aku jgak,
                          ehem3x, maka dgn xdisangka-sangka,
                          aku telah dianugerahkan 2 BE, ahha!
                          cam agk teruja gak tgk ble earning mkin bertmbh,


                          tima tateh nuffnang. xD

                          nie 1st time aku wat entry sal nuffnang,
                          besenye aku baca yg orang punye jer, sian sggh lar budak nie kn. hew2
                          kali nie nak wat entry sal nuffnang sbg penghargaan. acecee~~ 
                          aku xpenah wat lar sbb aku xkesah sgt sal benda nie,
                          tapi kalu bertmbh alhamdulillah. haha! xD
                          bagus gak ada si nuffnang neyh,
                          at least menmbhkn smgt para-para sakura bloggers tuk trus blogging
                          dgn jayanya, hebatnya lagi angkuh berusaha nya. hueh3x

                          apa - apa sekalipun,
                          jgn pikir sgt nk duit jerk dari nuffnang, cian dia, bankrap satgi.
                          blogging lar sebab nk cari kepuasan dlm diri.
                          bak kata bloggers,
                          happy blogging. =)



                          ok, bye-bye.
                          * tidow laju - laju *




                          Apa ada dlm orang Disember?


                          assalamualaikum dan selamat berhari khamis
                          anda - anda sekalian,



                          aku jumpa benda alah nie kt lam muka di buku kan,

                          sape kt sini diberanakkan lam bulan disember?
                          yeaahhh! giv me 5 bebeh. haha! xD
                          kalu g2, lbey krg sama lar kn prangai kita. hew2 ^^,
                          tp nie kajian jaaa, mgkn 50-50 btul slh,
                          30-70, boleh jgak 80-20 kn.
                          Dato' Dr Fadhilah Kamsah tuuu yg wat kajian, sape xkenal.
                          ahli motivasi paling top kt malaysia nie, aku slh sorang peminat beliau.
                          ciri-ciri kt ats tu ada lar 72.4% ada pd aku.
                          tmbh 1 lagi, COMEL dan CUN.
                          * sila jeles teruk - teruk *

                          oke, aku ngntuk yg amat teramat sgt neyh,
                          smlm siapkan report ingt nk g menghadap wat date ngn puan,
                          tapi xjadi plak. sigh.


                          aku nk p tidow lam timbunan file. =PP
                          bye-bye.






                          lama plak xwat entry penghargaan kn. ahaks!
                          mlm nie mlm jumaat, lpas baca yasin,
                          aku ingt nk wat mlm aspirasi bloggers tercomel. 
                          aceceee~ mencarut mengarut lagi. sigh! -.-'




                          'DANIEL ADIE GIVEAWAY: Diary Motivation 2011'





                          aku telah ditag oleh si budak cun shekechik,
                          tima tateh ya budak cun! xD
                          aku nk join giveaway neyh sbb aku suka baca buku motivasi cmnie,
                          mana taw kalu de rezeki dpt buku free kn.
                           giveaway ini dari DANIEL ADIE si jejaka macho. 
                          jom-jom join skali. klik SINI.

                          err, tarikh tutup giveaway nie hari nie, 27/1.
                          ada masa lagi nie, jom cepat!

                          ok, aku tagged
                          cam bese lar, xterhad stkt org yg ditagged jerk.
                          sape ase nk join, jom lh. usah segan begitu. =)

                          ok, DONE. 




                          Wednesday, January 26, 2011

                          Aku-Kau, sama tapi berbeza.


                          assalamualaikum dan selamat berhari rabu 
                          kalian-kalian sekalian.
                          apa habaq hri nie? ada sihat ka?
                          hri nie aku cm da stat nk blur sket, byk keje nk kne siapkn,
                           nk kne wat, nk kne hntr, nk kne check-it-out,
                          bese lah, keje aku keje aku, keje org pom keje aku.
                          aku org rajin neyh, xdpt dipertikai lagi.
                          * pndg mata keats, letak tgn ke bahu *
                          bosan douh wat keja yg sama jer sepnjg mggu,
                          apa lh nasib pekerja bwhn praktikal. -.-




                          aku nk tanya korang lar kn,
                          dlm percakapan korang seharian korang bahasa diri korang pe er?
                          err, pggln aku-kau nie kasar sgt ke?

                          kalau dlm klgn kwn-kwn kamceng kita sndiri,
                          xkasar sgt pom kn, bagi aku sndiri lar,
                           kalau aku guna aku-kau tu mkna nye aku mmg kamceng ngn dia,
                          n mmg satu kepala ngn aku lar tuuu,
                          tapi nk kekdg kne tgk org gak, kalu dia tu lemah lembut,
                          aku cm xbrani nk guna aku-kau, adeh!

                          panggilan dan penggunaan bahasa nama ne jgak
                          menunjukkn tnda kita hormat ke tak kt seseorg tuuu,
                          yelaa, xkn ngn mak ayh pom nk guna aku-kau kot,

                          ' ayah, aku nak kuar kejap neyh. kau nak g mana tak nie? '

                          cis! da lar bunyi kurang enak.
                          konpem-konpem dpt belaian manja kaki kt perut. adeh!

                          biasanya yg aku byk tgk skrg penggunaan bahasa diri pakai nama,

                          ' Muhammad Shah Rukh Khan, Siti Kajol nak pegi makan nie.
                          Muhammad Shah Rukh Khan nak ikut x? '

                          lebih ok lar kot dan anggun jerk pd pendengaran kn.
                          bunyi mesra-mesra pengguna sket.

                          aku xsuka sgt guna saya-awak, I-you,
                          bunyi cam skema sgt, haha!
                          nk-nk kalau ngn laki, bunyi cam nk ngorat pom ada. =PP

                          tapi xkesahlah pggl apa-apa pom,
                          asal pggln dan bahasa diri tu btol supaya xde mana-mana pihak tersinggung.
                          chewaahh! g2 plak, adeh!
                          dalam belog nie mmg aku akn guna aku-kau-korang,
                          kalau terasa kasar, maap lah.
                           xkasar pom sbnrnya, lembut mcm downy jerk. hehe!


                          pesanan penaja;
                          jangan lupa bahasa ibuanda kita.
                          dan jgn bercinta dgn ibuanda kwn kita sendiri.




                          jom sambung wat keja. 
                          ok, bye-bye. =)



                          LinkWithin

                          Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...