Saturday, February 5, 2011

Ahhh, bosan lar ko neyh!


assalamualaikum tuan - tuan dan perempuan - perempuan
sekalian punnn, ^^,
slmt berhari mlm ahad dan slmt berhujung minggu,

sapa kat sini tak penah rasa bosan aka borim?
agkt kaki, lalu blah cepat - cepat.
sblm aku geletek sampai pengsan. hew3x 
bosan tu kan perasaan, feel.
yg wajib de dalam diri setiap manusia normal. 
( kalau tak silap aku lar kan. kui3x =PP )


" ahhh, bosan nya aku mkn ikan. bila plak aku boleh try tikus msk 3rasa niee?? "
 kata kucim itu.


bosan - bosan nie biase lar kn,
bosan bila kena buat benda sama dlm jangkamasa yg agk lama,
tmbh-tmbh plak kita tak minat benda tuuu.
tapi disebabkan terpaksa, dipaksa dan memaksa, kenalah buat jugak.
bosan jugak boleh ada disebabkan kita tak buat sesuatu langsung,
duk tercongot jer pandang dinding. tak ke bosan.

yaaa, aku juga sdg bosan nie,
bosan sbb kena siapkan report aku yg da tertangguh selama sebulan,
 " yeahh! pdn muka, sapa suh tangguh. "
aku taw, nie yg korang akn ckp kt aku. -.-' mekasih.

tapi kan bosan kena lar bertempat jugak,
jgn bangun pagi - pagi,
" ahhh, bosan lah tgk rumah nie. tgk muka daddy mummy
 bukan makin muda, tapi makin tua. "
konfem - konfem korang akan jadi anak buangan lpas itu.

tak pun,
" alaaa, bosan lar asyik solat jer 5hari sekali. hari nie mls lah. "
kalau Allah bosan dgn kita, tarik nyawa on-da-spot, tak sempat taubat,
maka 'bosan' lah kita di alam sana. huuhu!

benda wajib tetap wajib,
benda rutin tetap rutin kn.
tak leyh nak bosan - bosan.
kalau bosan jugak, try buat something dgn cara berbeza or menarik.



" ahhh, bosan lah aku baca entry ko nie comel. "




oke-oke, aku stop. hueh3x


bye - bye. =)



LOL, korang bosan tak?

19 comments:

kamarukom said...

hahaha...seb bek aku bc smpai abes n xbosan..klu x siap kau!

FariehanIbrahim [LBC] said...

incik kom; err, nseb baik! haha! xD

Anyez Nasri ツ said...

tiap kali me-nerjah ke blog comel , tk akn ada perasaan bosan :)

kira kekuri said...

aku pown sedang bosan arr...huhuuu~ XD

FariehanIbrahim [LBC] said...

Anyez; auwww2! gugur jntung mak u ckp cm2. haha! =PP


kira; tu r psl, jom lepak jom! hui3x xD

eRza farEeha said...

comel la n3 comel ni..ehhe

AIMAN said...

comei la comei ni.. haha
nice n3.. terasa comei bila baca
:P

nub said...

tak la bosan sangat puuunnnn


jangan lupa muncung. ghahahaha

FariehanIbrahim [LBC] said...

erza; auwww2! secomel tuan nye kah? haha! =PP


Aiman; wahhh! mekasih. ^^,


nub; haha! muncung lbey naaa,

topimagine said...

bosan tu adalah lambang kenormalan setiap insan.. hehehe

FariehanIbrahim [LBC] said...

topimagine; yaaa! tu diaaa~~ xD

iqbalhakimi said...

lbc..aku dah dua hari tak online..huhu

skang aku dh kat hostel dh..xtahu la bosan ke tak..haha

FariehanIbrahim [LBC] said...

iqbal; lame ko bercuti er. hehe
LOL! besh kot da pegi asrama. njoy! haha! xD

Abdul Farique said...

huhu , jangan selalu asyik bosan . hiburkan diri :)

najwa kamarudin said...

bahahha . bosan itu sudahh kemestian . sekarang pun tgh bosan . time ngah blogwalking , trbukak pulak belog lbc nihh . terus hilang bosan . HAHA

FariehanIbrahim [LBC] said...

Abdul Farique; btoi3, nti gila kes bosan. hehe! =PP

najwa; wahhh! tu diaaa,
malu mak tawww. pui3x =PP

Dilla Nur said...

ngh x bosan neh...kalo bosan jom makan petai bebanyak!!hahaha yosh~!

sitihanisahali said...

ah bosan lah asyik online je..nak stdy lah.. *ok tipu..* haha..

tomatokering :) said...

comel sungguh kucin tu :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...