Friday, February 25, 2011

Cara Paling Femes Digunakan untuk pikat seseorang.


Sebelum seseorang itu berkapel, sudah semestinya mesti ada salah sorang tu yang akan cuba memikat kan? Mesti ada orang yang akan memulakan dulu dalam bab-bab berkapel ni. Kalu tak, tak kan bermulalah kisah cinta kan. ^^

1. Mula-mula, mesti la dia akan mintak no phone kita kan. Tapi nak mintak tu kadang-kadang, ada yang mintak terus dari kita. Ada yang mintak secara underground (maksudnya, mintak dari kawan-kawan kita la). Tak pun, menggunakan "intelligence" untuk mendapatkan no phone kita tu.

2. Selepas dah dapat no phone, apa lagi, dia mula buat-buat salah hantar mesej la, tersalah call la. Then siap tanya ni no sape, etc. Padahal dia yang start dulu kan? Tak ke pelik tu.

3. Dia akan selalu mesej kita. Tanyakan khabar, dah makan belum, dah mandi ke, etc. Then if tak puas lagi, die akan mesej-mesej dengan kita sehingga la pukul 2, 3 pagi. Dalam ngantuk-ngantuk tu pun boleh kata mata masih segar lagi.

4. Dah tu pulak, dah penat-penat nak mesej, dia akan terus call kita. Konon cakap kredit banyak sangat sampai provider nak potong line dorang. Tapi sebenarnye, nak dengar suara kita sebelum die tido. Nak hilangkan rindu la katakan. Even masa tu kita still rasa takde pape lagi.

5. Then, tibe-tibe dia akan ajak kita keluar. Keluar gi makan ke, keluar teman die belikan barang-barang dapur ke, ape ke. Memang pandai dorang ni dalam bab-bab mengajak keluar. Siap kalau takde kereta tu, sanggup pergi pinjam kereta kawan or sewa kereta.

6. Dah tu pulak, bile dah lama berkenalan, mula la dah tukar pulak status panggilan dalam mesej. Bucuk-Comot la, Sayang-Abang la, Mama-Papa la, dan macam-macam lagi la panggilan. Tapi rasa-rasa, Mama-Papa tu selalu orang guna selepas declare or dah lama kapel.

7. Dari situ pulak, mula la start mesej-mesej nakal. Konon-konon nak bermanja la tu. Even ada yang berkongsi masalah dan sama-sama fikirkan macam mana nak setelkan masalah tersebut. Dalam masalah pun, dia still nak buat lawak untuk bagi kita happy.

8. Dan akhir sekali, sekiranya dia betul-betul nak pikat kita dia akan approch kita. Tak tahu la spot mana dia nak amik sebagai tempat dia nak mendeclare tu. Ada yang dalam telefon je, ada yang jumpa terus, ada yang sanggup datang malam-malam coz nak bersaksikan bulan ke, ape ke. Tapi if dia betul-betul suka pada kita, dia akan cakap yang dia nak menjadikan kita sebagai pasangan hidup dia.

Namun begitu, tak semua yang akan berakhir dengan kegembiraan. Ada yang apa yang kita harapkan, tidak menjadi. Tapi apa salahnya. Even dia tidak menjadi milik kita, kita still boleh berkawan dengan dia kan kan?




sumber asli; tentang cinta. (^^)v



exteli sgt keletihan nie, =,.= tapi rindu plak kat belog. huhu
duk dgr suara-suara halus belog menyeru nama ku. adeh!
haaa, korang rindu c budak comel tak? 
yey! rindu yeee, mekasih. ahaks! ;pp



oke, bye-bye. =)



40 comments:

Nurul Afifah said...

hehe..nurul kenal dgn bf sbb nak gempak dia coz kacau kwn.. :P

d_tieah said...

Kan..
Kadang2 cinta tu tak semestinya dimiliki..
Tu yang kecundang di tengah jalan..
*pasrah

Entry Terbaru: Lisa Surihani Dan Liyana Jasmay Jadi Wartawan Pulak

Dilla Nur said...

err...speechless...comeikah ini?

epaa chenta said...

suka la ayat

dont try so hard looking for a perfect partner; its just dis simple be with people who know how lucky they are when spending time with ue

nk copy boley? hee

FariehanIbrahim [LBC] said...

Nurul Afifah; wahhh! gempak gtuuu kn. ^^

FariehanIbrahim [LBC] said...

d_tieah; sighh. sbr tieah,
nti kojmpa lar tuu kn. ^^

FariehanIbrahim [LBC] said...

Dilla; err, kenapakah?
adeh! xD

FariehanIbrahim [LBC] said...

epaa; ouch, oke.
tpi blanje comel cadbury dlu 1! hahaa ;pp

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

bace enttry nie sambil tersenyum ;)
teringat zaman dulu2 . hehee.

SyahmiFikri said...

wah!! bagus nyaa..

mmg style nie slalu org guna kann..

tektik kotor! LOL

ain revival said...

menunngu org kacau lpas nie!kui3

Cekodok said...

hehehe... tak tau nak komen apa aih... kadang bila bercinta semua wangiii... dh putus.. semua busuk...

Oreo said...

Waa best klu love story sesimple camni

FariehanIbrahim [LBC] said...

Myra; wahhh! tu diaaa,
da jumpa dh kisah cinta cara nie. hehe! XD

FariehanIbrahim [LBC] said...

SyhamiFikri; erkkk, kotor sgt ke??
emo nmpk, adeh! ;pp

FariehanIbrahim [LBC] said...

ain; auwww2! I nk kacau u bleh?? ;pp

FariehanIbrahim [LBC] said...

Cekodok; haha! bese lar tuuu,
kalu ati dh kata xnk,
hbis sume yg busuk jaa kuar. huuhu

FariehanIbrahim [LBC] said...

Orea; suwet gak kn! ^^

Afiq Din said...

taktik baru xde ke???
hehhe

mr.syazwan said...

selalu mengalami semua situasi di atas

tpi akhirnya terkadang jua..

huhu

so mls nak bercinta

nak terus kahwin n than baru bercinta

hoho

najwa kamarudin said...

wawawwawaw .most of teh steos memang betul lah kowt .
huhuhu.
suka entry nihhh.
paling suka quote dalam pic tuhhh :)))

Encik Psychopath said...

teringat zaman mengorat dolu-dolu.


isk. kemaluan tol..

YanaMIB said...

haaa taktik si ujang dlu mcm ni laaaa...tapi declare nya dalam talipon je..bahahaha~ =P

kamarukom said...

ni padia ni kecik2 duk jiwang2 ni? g bljr alip ba ta! nk kene babao eh!? :p

.: lalala :. said...

ahaha. betul betul betul. wee xD


jemput dtg blog naa. ;D

tomato said...

muahahaha ! betol3 ! pernah lalui proses2 tu..muahah :P

rindu laling la..kekek

nub said...

comel.. hang ngorat la aku...

gahah

FariehanIbrahim [LBC] said...

Afiq; taktik baru ialah kalu da suka,
p akad nikah tros! hahaa ;pp

FariehanIbrahim [LBC] said...

mr.syazwan; perghh! ada sdkt terkilan disitu, huuhu
sabaq naaa, nti ada lar tu knnn, ^^

FariehanIbrahim [LBC] said...

najwa; haaa, kn da terkena kt btg idung.
mmg pemes r cara nie kn! hehee
suka jgak lh! XD

FariehanIbrahim [LBC] said...

Encik Psyhchopath; haha!
xyah nk malu sgttt, ;pp

FariehanIbrahim [LBC] said...

YanaMIB; ceyhh! ujang pemalu upenye,
decleare pom dlm tpon. haha!

FariehanIbrahim [LBC] said...

Uncle kom; adeh! uncle da mai dh.
siap nkbabap org ag. adeh! XD

FariehanIbrahim [LBC] said...

lalala; oke dear. beyes! ^^

FariehanIbrahim [LBC] said...

tomato; haha! mmg pemes r knnn,
wahhh! rindu dior gak. weee~~ ^^

FariehanIbrahim [LBC] said...

nub; twrn hebat nmpk. hahahaa

rayne rawt rawt said...

hahahaha.. betol tu lbc .. boleh tak nak ambik pic kat bawah tuu.. comel laa

FariehanIbrahim [LBC] said...

rawt-rawt; amek lh! tp puji dlu budak comel sebyk 100kali. haha! XD

amier azrul alias said...

yeah itu die pengalaman LBC dlm intro percintaan..
hihihi

FariehanIbrahim [LBC] said...

triple A; errk, xde kaitan dgn I oke. haha! ;pp

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...