Wednesday, February 9, 2011

Stalker terbaiklah [!]




 semalam saya dapat jumpa awak secara muka-ke-muka,
saya ingat lagi peristiwa selama seminggu awak menjadi
 stalker tak bertauliah yang terbaik.




hari pertama; saya turun mkn lunch mcm biasa kt kedai Pak Mat Tempe,
then, siap mkn, nk byr,
 tapi Pak Mat ckp " beres! da siap dibyr. "
ouch, mgkin bos yg byr kan kot. *berkata dlm hati *


hari kedua; hari nie saya tak turun mkn, ingat nak diet.
tapi tibe-tibe ada deliver McD tuk saya.
dan sebidang kad, tertulis, 
' jgn risau, ini mmg tuk awak. saya da byr, mkn lah. =) '
aishh, mcm taw - taw jer saya lama tak makan McD.


hari ketiga; hari nie hujan plak, saya xingat bwk payung. hurmm,
tunggu kt pondok pengawal jap tggu hujan reda.
tapi tibe-tibe Pak Guard dtg bagi payung, dia ckp ada orang hadiahkan.
saya pom amek jela, mmg nk guna pom.


hari keempat; time balik dari keje, saya tgk ada kertas terselit kad wiper kete saya.
saya mmg nak buang sbb ingat kertas Ah Long nk tolong, tapi saya terbaca,
' bawak kete baik - baik ye budak. baca bismillah dulu.
semoga selamat sampai. =) '


hari kelima; saya sgt terkejut bukak fb hari nie sbb 
byk pic-pic candid saya tgh mkn, tgh berjln, tgh lintas jln ditagged oleh
 org yg lgsg tak dikenali. dan kat album tu bertitle ' Budak Comel '.


semenjak hari tu awak terus beranikan diri mendekati saya secara nyata
dan hari - hari ada kejutan - kejutan suwet awak tuuu. <3


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


tetttt! tebaboOomm!
SEGALA CERITA DIATAS HANYALAH REKAAN SEMATA-HIDUNG BERINGUS.
aku tulis sebab aku rasa laki mcm tuu suwet giler. haha!
giler meroyan btoi. >.<
berangan jaaa lbih! puih3x -.-'




aku percaya, setiap manusia normal punya cinta insani dlm diri.
cuma jgn lebihkan cinta insani dari cinta pd Pencipta kita. 
merana di'sana' bersama lar jawabnya.
pada aku, cinta bila bersedia, bukan bila sunyi or bosan. 
blajar cinta diri sendiri dan famili dulu, baru blajar cintakan orang lain.
wahhh! tu diaaa~~ kui3x =PP 




kalu ada laki wat cmnie kat aku, aku p pinang dia terus. haha! XD






bye - bye. =)






* opss, gmbr laki kat ats tu ialah gmbr
 abg kandungku, Faris Ibrahim. 
harap maklum. *
pinjam pic oke bro. hueh3x ^^,




suwet tak? suwet tak?
tak. oke, aku mmg suka brangan lbih. heh! -.-'

45 comments:

najwa's said...

hehe poyoss la weh.. mati2 aku ingt stalker ang..suwettt gitu.. :P btw, thanks for kata2 terakhir tuh. mendalam maksudnya for me. :)

! Encik Nakal ! said...

hahaha~~hahaa~~mmg comel laa

so sweet~~

iLa chEeRs said...

waduh2..mcm drama plak..hehe
soooo cweeettt hair

nurul ain said...

wah,igtkn terjadi betul2,rpe2nye rekaan semata2..huhu.btw,mmg best kalau ada stalker yang suweett mcm nie ;P

Dilla Nur said...

owhhh..sgt tgi angan2 comel ye...muahaha...xley blah mula2 bace...tetipu kot...adess~

Bulan said...

suweet sangat!
ala2 cite korea.ahakss

FariehanIbrahim [LBC] said...

najwa's; haha! stalker aku lar,
tp dlm angan2 jaaa. XD

wahhh! no hal bebeh. tke ur time oke. =)

FariehanIbrahim [LBC] said...

nakal; suwet gler kntg kn! >.<

FariehanIbrahim [LBC] said...

ila; haha! pengaruh drama sket2. =PP

FariehanIbrahim [LBC] said...

nurul ain; haha! kalu btoi2, daku lah insan tersuwet di dunia ini. XD
taw xpe, stalker nie best gak kn. hehee

FariehanIbrahim [LBC] said...

Dilla; haha! mmg teramt tggi nyaaa,
tertipu lh kalian yaa, =DD

FariehanIbrahim [LBC] said...

Bulan; aah, pengaruh korea sket2 neyh! XD

cik anum said...

sweetnye kalau ada lelaki mcm tu.
hahaha ~

iqbalhakimi said...

hahaha..kalau la ada awek buat macam ni kat aku..

bardboo said...

hehe..berangan sekali-sekala xpe kot..huuh

sicomot-comel said...

warghhhh !!

LBC !!!!!!!
siot tol la ang neyh..
SCC panggil segala bagai rabbit geget ang karang ..
adehh,,

ingtkan citer betoi..
babab punggung kang ! hahaha

SyedGraphiX said...

cehhh!! baru bkata dalam ati td..
"ada ke laki mcm ni, sweet gilaa" . ahahaa! ruppenye berangan...

nub said...

bila laa cinta aku nak mai..huuwaaa....

FariehanIbrahim [LBC] said...

cik anum; mmg suwet gler kn.
tapi susah sgt nk jumpa. T_T

FariehanIbrahim [LBC] said...

iqbalhakimi; haha! ko lar wat kt gadis idaman kot, bru suwet douh! XD

FariehanIbrahim [LBC] said...

bardboo; tu r psl,
hnya mampu berangan~~ =PP

FariehanIbrahim [LBC] said...

SCC; hahaa! alaaa SCC,
aku berangan skali skala jaaa,
nie pom hnya mampu berangan. hueh3x T_T

FariehanIbrahim [LBC] said...

SyedGraphix; ceyt! tu r psl, de ke laki mcm nie?? T_T
hnya mmpu berangan jelaaa~~

FariehanIbrahim [LBC] said...

nub; sabaq nub,
aku kan ada! ang tak mau ka?? haha! XD

Ujang9897 said...

gigit jugak die nie kang

aman_arab said...

baguih dok ada...saspen betoi...ingatkan betoi la td..tak sangka ada jugak laki macam watak hero filem korea wujud kat malaysia ni..rupanya..hmmm...tak pela...keep on la berangan tu..asalkan bahagia.. :-)

FariehanIbrahim [LBC] said...

Ujang; pui3x =PP
lex r bro. hehe!

FariehanIbrahim [LBC] said...

aman_arab; haha! pengaruh cter nye pasai r nie. hueh3x =PP
tak dak yg real, berangan skali skala pom jdik lh! T_T

YanaMIB said...

klu ada laki cemtu dlm idup kita pon kita pinang dia trus..kahkahkah~ mmg best angan² nih..kalah telenovela..pfftt~ ^_^

Isteri Yang Comel said...

adus, ingat bebetul tadik adek manis... klu betulader orang camni mesti suwit....

FariehanIbrahim [LBC] said...

YanaMIB; haha! incik Ujang xmcm tu ke?? XD

mmg kalah sume drama2 lh! ^^,

FariehanIbrahim [LBC] said...

IYC; hehee soryyy, brangan jaa akak manisss. XD

mmg sumwet sgt lh kn.

echah mashuri said...

perghh...kalaulahh ade camtuh kann..rase nak khawin terus bila tau sape dia.keh.keh,

FariehanIbrahim [LBC] said...

echah; tu r psl~~
aah, kawen trus lh! hehee XD

tomatokering :) said...

hahahahhaah !! memang suwett giler beb ! :D

FariehanIbrahim [LBC] said...

tomatokering; taw xpe. suwet gler kot! XD

eqbalzack said...

kalau ada la lelaki mcm ni, jgn pikir pjg dah...hehe

FariehanIbrahim [LBC] said...

abg eq; tu r psl, pinang tros kot! XD

cik juja mafia said...

wuuwuw..igt betol2 ada orang camtuu kat donia~

FariehanIbrahim [LBC] said...

cik juja; haha! ada jer kot. XD

cunndaa said...

hahahahaa....mmg suweeeet la cite 2...
law betul2 kan best ade secret admire gitu....

fariesha said...

aishh..ttpu suda neyhhh..:D
bru nk ckp..so sweet..:D

FariehanIbrahim [LBC] said...

cundaaa; haha! tu r psl,
mmg best lh kalu btol2 kn. ^^,

FariehanIbrahim [LBC] said...

fariesha; aiyakk, tertipu ka?? hehee

DaK CoMoT said...

ahahah...ingat betol2 tadi...hehehhh
btw,memang suweeeetttt lah laki camtu...jth chenta teros..ngeew

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...