Tuesday, April 26, 2011

Aku tidak akan terperangkap selamanya.


assalamualaikum korang comel-comelan sume, 
harap senantiasa sihat dgn penuh kecomelan naa. (^_^)v

ilex-ilex, aku nak wat entry ciput jer nie. pui3x :pp




citer Juvana nie da mula ditayangkan semalam.
sape tengok? sape tengok? angkat tangan mcm saya.. :DD
ok, 1st episod aku tengok citer nie memang aku terus tertarik 
untuk sambung tengok episod seterusnya. 

bagi pendapatan aku yang tak berapa nak berpendapatan,
citer nie memang menarik!
it's worth watching.
bagi remaja-remaja yg tengah buas nie, sesuailah tengok
dan ambil serba sedikit pengajaran. ^_^v
kalau babak dlm citer tu betul-betul jadi dlm realiti,
memang kesian lah ngan bebudak yg tak bersalah. ~.~'

nak taw best ke tak?
ce tengok..ce tengok sendiri.. XP








ok, bye - bye. =)


Botak tu sgt hensem douh! badan mantap! 
ahahaa :pp


Monday, April 18, 2011

Tips untuk pelajar praktikal nak dapat markah lebih.


assalamualaikum korang comel-comelan semua,
pa habaq semua?
harap korang still comel dan ceria mcm biasa lar naa,
even budak comel tak dak tuk mencomelkan lagi korang semua,
heh! pa aku mengarot nie wei? ~.~'

ok, mlm nie aku punya nafsu rajin lebih sket nak
update belog yang da seminggu lebih aku tinggalkan terbengkalai, dasattt~
tak yah tanya lar kan pasai pa aku tak update,
sebab-sebab nya korang boleh create sendiri kecuali malas. ngahahaa :pp

hari nie memang hari yang paling relax lar bagi aku
bertandang ke tempat keje, * bukan hari2 ke relax? *
sebabnya hari nie kitaorang wat suprise burfday party tuk bos ngan
penyelia kteorang merangkap pembantu bos.
konon-konon nya ada appointment dgn lect lar, ada urusan dgn bank lar,
motor rosak lar, kereta kena tarik lar, jatuh jamban longkang lar,
tapi semuanya berjalan lancar seperti dirancang. pheeuww~
 tapi memang relax lah sebab keje makan jer hari nie,
pagi makan kek n so on,
petang menjamu perut ngan aiskrim plak. ^_^v

mereka sangat hensem, blur kan sket! XD

haaa, nie tips bagus untuk pelajar yang sedang berpraktikal,
sambutlah harijadi bos korang untuk markah lebih.
lalalaa~ ^_^v



bye - bye. =)

Thursday, April 7, 2011

Malam jumaat. pergh,best!


assalamualaikum korang comel-comelan sume,
apo kabo ore kitow?
harap terus sihat dan ceria dengan penuh kecomelan. weee~ \(^^)/

malam nie malam jumaat weh!
da baca yassin lom?
 kat sekolah dulu kan, ustaz aku selalu pesan,
jangan tinggal quran lebih pada 3 hari, nanti naik tompok kat hati.
tak susah pom, cara aku at least lepas maghrib amek masa kejap
tuk baca even sekadar sepipi ayat suci itu. ^_^v

jom kita sama-sama selawat versi rancak skit, ahahaa

video



Shalatullah salamullah, ‘ala Thaha Rasulillah
Shalatullah salamullah, ‘ala Yasin Habibillah
Tawasalna bibismillah, wa bilhadi Rasulillah,
wa kulli mujahidin lillah, bi ahli badri, ya Allah
Daripada kita pacaran, Lebih baik kita shalawatan
Daripada kita berduaan, Nanti bakal di hasut setan.

Awas jangan dekat-dekatan, Kitakan belum ada ikatan
Daripada dekat-dekatan, Mending kita shalawatan.

Bukan aku tak suka padamu, Bukan aku tak mau denganmu
Tapi aku mau liat dulu, Setebal apa imanmu.

Sudahlah engkau lupakan, Anggap saja kita ta’arufan
Sudahlah jangan kau pikirkan, Mending kita shalawatan.

best kan lagu nie.
muzik agak ganas tapi sempoi jerk. >_<



budak nie memang rajin. tak dapat disangkal lagi.
*pandang mata keatas, tangan di dada*



oke, bye.

Monday, April 4, 2011

Kisah 'budak tu' dan mak beliau.


assalamualaikum anda-anda comel-comelan semua,
selamat berhari isnin dengan penuh semangat kecomelan.

nie nak citer kisah sayu sikit nie, 
*sila baca dengan nada serius*
semalam ada sorang budak tu, dia tak leh online semalaman,
sebab lappy dia kena rampas oleh mak dia,
gara-gara dia solat maghrib lewat, heh! kantoi disini. (-.-")
padan muka dia kan? sape suh lalai ngan internet sangat.
kena tazkirah maghrib sampai isyak semalam baru nak sedar.
kalau tak, tak sedar-sedar sampai ke sudah diri nie da kurang muda. ~.~'


nie ditujukan untuk bakal mak mertuaku. erkkk.. *tetibe. ngeh3x :pp

mak mana tak sayang anak?
mak mana nak tengok anak susah?
mak mana nak biarkan anak dia gagal?
ce citer..ce citer..mak mana? 
ada jer kot mak yang berhati 'setan'..tapi tu bukan mak kita-kita,
tu mak orang lain lar kannn. heee v(^^,)



nak buat apa-apa sekalipun,
kena pastikan...
 'biar sejuk perut mak mengandung 9bulan 10hari 8jam 40.5saat'



tengok budak nie, bukan perut mak dia jer sejuk. 
perut aku pom sejuk skali. heee ^_^


mak budak tu (identiti dirahsiakan :pp) garang woo,
mak korang garang tak?


bye-bye. 

Saturday, April 2, 2011

Ada petanda ke biawak masuk rumah?


assalamualaikum korang comel-comelan sume,
selamat berhujung dengan penuh kecomelan, (^^,)v
pa habaq semua? harap sihat semua lar naaa,
da masuk 3 hari aku tak update belog kan,
da naik berlumut da agaknya. (-.-")

tadi tengah-tengah duk layan citer hindustan kat tv2,
tetiba pintu grill umah bunyi cam bergegar,
aku ingatkan bunti angin jerk, tapi terkejut giler tengok ada
biawak besar melintas depan aku. ~.~'

lebih kurang macam nie lah kot size dia. besar,kan?

grrr~ da lar aku duk sorang-sorang kat umah.
nasib baik dia masuk, then terus kuar ikut pintu dapur.
siyes, besar giler. geli mat aku dibuatnya. cis3!
terasa cuak amat, 1st time berdepan ngn biawak. heh! T_T


ada petanda ke biawak masuk rumah?
entah-entah matluthfi ada orang nak masuk minang I. lalalaa~ :pp


ok,bye.


sape jiwang? lagu nie best.
kalu internet korang laju, try r dengar. (^^,)v

video


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...