Sunday, August 28, 2011

cik tempe. siapa dia nie? hebat sangat ke?


assalamualaikum korang comel-comelan semua. =D
fine lar..fine..aku taw mmg aku da lama tak update belog.
mekasih lah pd sape yg prasan. kehkeh
ke aku sorang jer yg berprasaan skrg? oke,nevamind! ~.~'

sebenarnya aku da lame da nak wat entry nie,
tapi bila bukak dashboard, then g baca blog orang lain dulu,
so mmg aku da tak hirau dh blog aku sendiri..heh!

ok, sebenarnya kan aku nak cakap yg aku dapat header baru,
tadaaa...



weee~ (^______^)v
comel kan? cun kan? nice kan?
oke, dah! >.<
header nie hadiah dari cik tempe sempena perkahwinan aku.
ahahaa sape percaya dia mmg comel! kehkeh :p


kalu nak kenal nie lar cik tempe. lalalaa

ampunnn cik tempe. :p gurau gurau ja..heee 
fyi, cik tempe nie schoolmate aku skola menengah dulu,
so, kteorg mmg da lame kenal n skrg pom still rapat,
cik tempe nie mmg berbakat. dari skola dulu lagi. :)


kretifkan header dia. >.<
kalu sape nk header yg version mcm aku punye,
leh r try mtk ngn cik tempe yg baik hati..hehee
blog dia pom nice. ada byk katun katun. naisss! =D


err..errr..nak p sambung makan wat biskut raya. ngehee
#okbai. :)




#sape sape yg nak balik kg tu jauh or dekat. hati-hati ye korang.
ingatlah budak comel orang trsayang. heee ;)



Saturday, August 20, 2011

Dear whoever is reading this...



#Berkenalanlah dengan Allah pada waktu senang, nescaya Allah akan kenal kepada engkau pada waktu susah.

#Stop thinking about him because he's not thinking about you.

#Never get tired of doing little things for others. For sometimes, those little thing occupy the biggest part of their heart.

#Never change for someone. If they can't accept you for who you are at your worst, they don't deserve to see you at your best.

#Pretending that you're busy is the easiest way to ignore someone.

#Don't talk about others' weaknesses when you haven't realized every single mistakes you have made.

#There are two reasons people don't talk about something. Either it means nothing or it means everything.

#People who hate you with no reason, are people who really don't know u.

#Nobody wants to hear this, but sometimes the person you want most, is the person you're best without.

#Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act.

#Dear whoever is reading this, u are beautiful and someone out there is crazy about u. So smile, life is too short to be unhappy :)





Friday, August 19, 2011

Iftar di New Horizon Garden. #this is best bro!


assalamualaikum korang comel-comelan semua,
slmt menjalani ibadah puasa hari ke-19,
sahur berbuka, sahur berbuka..tup tup tggl lbih kurang 10hari jer
lgi kita dlm bulan Ramadhan nie kan. =')

hari isnin lastweek aku ngn bebudak kelas pergi iftar di New Horizon Garden.
kenal tak? kenal tak?
NHG nie bole dikatakan restoran yg famous jugak lar kt kelantan,
err..sape-sape bkn org kelantan tu mmg tak kenal r kan NHG nie kat mane, ^^v
nevamind, meh aku perkenalkan mknn dia jer..kihkih




tak tengok kamera pom..pemalu nye depaa..auwww~


mcm biasa, sblm makan haruslah berposing dulu,
#okfine, aku takde pom dlm gmbr nie. #juruphoto jer. (-____-")


#thisisbestbrooo

jommm makan!!! :D
aku tak ingat what da name of tiger nama makanan nie.
tapi yg sure bgi aku paling best dan enak,

ikan masak stim.
aku not sure pe yg dia lumur kt atas ikan tu..tapi sedap!

ayam mangga.
yummyyy..sehingga menjilat sudu dan garfu. ;p



tengokkk..dari penuh, lepas azan terus licin baq hang! 
bagus lar meja aku nie..tak membazir lgsg. >.<"
tapi tomyam dia masin masam sket..cannot go btoi. 
kencing masin aku satgi. heh! -.-'

ini ialah papa kami a.k.a Penasihat Akademi sepnjg 6sem nie.
En. Azmi, penjaga tingkah laku dan kebajikan kteorg.
kehkeh mtk ampunnn pak. ;p
#sajetayang.

so, sape-sape yg dtg kt kelntn tersinggah kt kelntn ke, 
bole r dtg try mknn kt NHG nie er, jgn lupa ajak aku skali er. pui3x
berbaloi-baloi wa cakap lue...

#okbai. :)


#tetibe trase lapo wat en3 nie. (-____-")

Saturday, August 13, 2011

Orang yang bahagia itu...



Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah, menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu
dari segala ketenangan jiwa.





:)

Friday, August 12, 2011

sahur like a beggar, berbuka like a King.


assalamualaikum anda-anda comel-comelan semua,
apa habaq sume? weee ^_^v
dis time aku nk show off sket menu berbuka puasa
aku ngn kawang-kawang kt umah sewa smlm, kehkeh
dibulan ramadhan kan, haruslah tunjuk juadah berbuka puasa.
relevan kan? lalalaa~ :p

semalam bukak page Pizza Hut Malaysia kt fb,
then ternampak lah kupon yg 19hinggit tuk 3pizza kecik tu,
pe lagi jerit 1bilik bagi announcement. kehkeh
sume geng mmg da lame nak mkn pizza hut nie,
so print trus kupon. then stat motor pegi pizza hut.
#untung lar Kok Lanas da ada Pizza Hut. :D


not sure kawan aku amek jenis pe,
tapi surely tuna lah plg best. :)

#amek yg size kecik jer. tu pom xhabis. -.-'
depa perot kecik, aku jer perot besar. heh!

then rezeki kteorang bertambah lagi bila ada
sorang kawan baru balik dating bawak balik skali buah tgn tuk kteorang.
#BigApple kott. yummyyy! :D


last but not least,
pencuci mulut; jambu air cicah kicap pedas. perghhh!
meleleh wa cakap lu. >.<"


#disisbestbro! :D

nie jela antara menu berbuka puasa kteorang tuk smlm,
ada lagi sbnrnya, tapi rasanya tak perlu yah tunjuk kot. bersederhana jer.
sederhana lar sgt kannn. ngehehee :p


da moral of da story;
jgn lupa pegi solat terawih.
sementara stok masih ada. :)



p/s; hri nie berbuka dgn mskn airtgn umi,
#lagi2bestbrooo :D



Friday, August 5, 2011

ku pinang kau dengan bismillah.






Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah
Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu

# selamat menjalani puasa Ramadhan dgn jayanya. ^_^v

# dengar lagu nie dari belog irinenadia. so naiss! :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...