Monday, November 28, 2011

Sajak sang suami untuk sang isteri ♥


Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan, 
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.

sajak yang direka sendiri oleh Zahiril Adzim untuk isterinya, Shera.
romantik dan bermakna sangat! ♥ 



aku sendiri pom rasa nak nanges baca, apatah lagi Shera kan. :')



#kbai :)




p/s; post dalam belog wat simpanan tuk tatapan bakal suami wat rujukan. hihi :P
       


#Eh sajak & gambar diambil dari enciknakal.com & gua.com.my 
macehh :)

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday #8



Khairul Fahmi Che Mat #HarimauMuda


auummmm! 
ahaks :D
#kbai



Sunday, November 20, 2011

Game BLOCK'D. Kau ada?


assalamualaikum koranggg,


handphone sape ada game nie?
wat muka comel cepat. heee (^_^)v
alaaa, game yg pecahkan petak-petak yg sama warna tu,
ada? yeahh gimme 5 bebeh! 

saja jer nak gtaw yg aku tgh addicted main game nie,
time tak leh fokus study ke,
time bosan tu mmg sah lar kan,
time lect mengajar bosan  ke, bui3x :p
time tunggu teksi ke,
time takde orang nak borak dgn aku ke, -_-"
mesti aku layan game nie.
even berlambak lagi game lain yg aku donlod act.


now, target nak dpt semua nama aku kat high score.
phewww~ =P



#kbai
:)



*act, aku tak dpt fokus nak study audit nie. pffttt -_-"

Saturday, November 19, 2011

Aku Maafkan Kamu.






" Aku maafkan kamu, Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu, Yang aku
Maafkan kamu, Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku "




It's funny how I'm good at giving advice to others,
 but when it comes to helping myself,
 I don't know what to do.
:')





p/s; ehhh..matluthfi ada video terbaru kan? paling terbaik antara terbaik. :)  



Saturday, November 12, 2011

EXAM MODE





"I know you are there Allah. I know you see my tears.
 I know you hear my prayers. I know you are testing me. And all I ask from you is to strengthen 
my Imaan so I can handle the struggles in life and have patience.
 I love you my Lord. My Allah. Please keep me safe" 
Ameen.. :')






Bismillahhirahmanirrahim...




ALL DA BEST aku ucapkan tuk sesape saje yang akan atau sedang
menduduki peperiksaan akhir. 
#ucapan orang malas :p
esp to bebudak DAT5C n kengkawan PKB n kengkawan GBP1M :)
buat yang terbaik ye korangggg~ 

wish me will do da best all readers. 
#rasa sem nie paling terok kot PB. sobsss :'(


#kbai 
:)




Tuesday, November 8, 2011

"Aliff Satar, could you please stop talking about my boyfriend." LOL!





video latest Matluthfi90


#kfine aku taw da ramai post pasal video nie,
kata kekasih peminat sejati, haruslah nak post jua, kehkeh :p
ngengade! lalalaa

minit 0:29 n minit 4:36
ohhmyyyy -.-"
comel bebeno oke~ 

#kbai



p/s; korang da baca tags kat bwh video nie? tak baca lagi, sila baca. menarik oke! :p


Sunday, November 6, 2011

Kesian kat diri sendiri.


kenapa aku rasa aku susah sangat nak bencikan orang...
yes I know kita tak patut ada perasaan benci kat orang lain. benci tu kan sifat mazmumah.
well, aku rasa memang bagus takde perasaan macam tu n aku rasa diri aku nie suci jer..

but..sometimes, aku rasa kesian sangat kat diri sendiri. :'(
you know what...terseksa. -_-"


Ya Allah,
aku tahu Kau maha mendengar.
yes, I believe He does.
keep on praying. :')

Saturday, November 5, 2011

Chicken Mc'Bites, pengalas celah gigi.


assalamualaikum semua comel - comelan,
selamat berhari sabtu dengan penuh keindahan x)

semalam teman kawan pegi Mc'D
okfine, bukan teman jer tapi mmg niat nak makan Mc'D pom,
mengidam nak double cheese burger. yummyyy! >.<
then, time nak order tu ternampak lar menu baru,

Chicken McBites! :D
nampak cam best jer kan,
so order lar nak 10 pieces jer, RM4.99 
tetiba aku tu cakap,
"kecik jer isi-isi ayam tu dik. kalu makan lekat celah gigi jah."
#kfine, dia nak umpan aku suh beli yg 20pieces kot. -_-"
kalau 20pieces RM7.99 jer. aku yg rugi sebenarnya. haha! :P

memang betul lar akak cashier tu cakap,


isi dia memang ciput-ciput jer, kiut sgt haaa..
#rasa macam nak wat hiasan keychain jer, tak sanggup nak makan. phewww (._.")


100% chicken breast ye ahkak-ahkak sekalian

yg penting, (tak tau lar penting ke tak sbnrnya -.-')
ia dihasilkan 100% chicken breast or dlm bahasa ibuanda nya
100% dari isi dada ayam.
tapi...ada beza ke rasa isi dada ayam dgn isi kepak ayam? isi paha ayam?
or maybe isi kepala ayam?
nevamind, makan jelah! pfftttt

siapa belum cuba, silalah cuba.
siapa tak nak cuba, sila ke kaunter sebelah. errr..
#kbai



SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA SEMUA.
SALAM MAAF ZAHIR&BATIN.
SELAMAT MAKAN DAGING BANYAK-BANYAK. hihi :D


Friday, November 4, 2011

Ingat dua perkara dan lupa dua perkara.





"Jika anda berada dalam solat, jagalah hati anda;
Jika anda makan, jagalah tekak anda;

Jika anda berada dirumah orang lain, jagalah mata anda;
Jika anda berada antara orang,  jagalah lidah anda. 
Ingat dua perkara dan lupa dua perkara:
Dan berzikirlah (dengan menyebut) Allah (SWT) dan kematian;
Lupakan apa-apa yang baik yang kamu telah kerjakan kepada orang lain dan apa-apa kejahatan yang telah dilakukan kepada anda oleh orang lain. "





Thanks to Allah for everything.  good or bad. its happen for a reason. :)




Terima Kasih Allah.



Tuesday, November 1, 2011

Byebye October, Welcome November.



ByeBye October!


16/11 - financial accounting
17/11 - management accounting, taxation
24/11 - auditing


month of final exam! 
(T_T)

so November, please be nice to me. :)



#all da best to me and same goes to you. x)

*lamanya tak update belog, rinduuu~ -_-"


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...