Wednesday, December 14, 2011

Wordless Wednesday #10


assalamualaikum koranggg, 
hari ini hari rabu, 
so,


*Eh, ada word jugak lah dlm gmbr tu. :p


*redha*


#kbai :)





Tuesday, December 13, 2011

Hari Kawan Sedunia. #Eh


assalamualaikum comel - comelan semua,
hav a bless day! ;D

Tahukah anda?
kawan seorang yg sgt best bila beliau tegas bila kita salah,
bila beliau perasan apa yg kita tak perasan,
bila beliau perli kita tak study lagi,
bila beliau kejut kita bangun untuk solat,
bila beliau blablabla..#erkkk
yang penting semua kawan itu best! :D



& bila kita rasa kita tak mampu nak berdiri seorang diri,
cari teman yang boleh bantu kita untuk sama-sama berdiri.




It's not an achievement to make 1000's friends in a year.
 An achievement is when you make a friend for 1000's years. 


I don't have any bestfriend, but I know I have a real ones. hewhew (◦'⌣'◦ ) 

Thanks for being such a great friends. 



#kbai :)


p/s: dorang semua perfect? opcos tak! haha
sbb dorang manusia biase mcm aku jugak. ada baik buruk. XD

Sunday, December 11, 2011

Alhamdulillah, thanks nuffnang.


assalamualaikum dan salam sejahtera
geng - geng kecomelan 1Malaysia semua, \(^.^)/
*erkkk pe kejadah ada 1Malaysia? ok, abaikan.


cek pertama dari nuffnang

Alhamdulillah,
2 hari lepas cek nuffnang akhirnya sampai jugak ke peti surat rumah aku,
then, bukak email baru prasan pihak HSBC ada hantar notis jugak,
pastu, pegi periksa nuffnang earning da bertukar status sent.
macam berlaku serentak jer. baguih noo! ;D

teruja kot 1st time dapat cek dari nuffnang
even tak seberapa jer jumlah dia. hewhew
esok nak p cash, bole lar lahap 3,4 keping pizza cheese ultimate :p

btw thanks nuffnang,
thanks pembaca blog,
thanks semua.
#bajet macam terima anugerah plak. puihhh! -_-"

#kbai :)
 



p/s: dulu aktif berblog, earning pom cepat jer naik. skrg mmg tak r kan. *redha*


Friday, December 9, 2011

Sebuah persalinan.


assalamualaikum dan selamat berhujung minggu
korang comel - comelan semua, \(^_^)/

eh, tajuk tu bukan aku nak wat tutorial 
cara-cara macam mana nak tukar persalinan samada pakaian atau perberanakan, 
#phewww =.="

cari video persalinan kat youtube ada. -_-"

tapi aku nak tunjuk yang cik handset aku da ada baru baru. hihi
tadaaa...

si selipar jepun yg kacak lagi bergetah. #erkkk..
tadi pegi jalan-jalan ngn kawan kat kbmall,
banyak giler aku tengok mobile case yg comel-comel nak-mati,
grrr..geram nak beli sume jer! >_<
tapi nasib lar nset c3 jer..watpe membazir nak beli yg Iphone punye kann *sigh -_-"





pewwittt..cik handset kelihatan lebih kacak & bergaya dgn baju baru.
ehem3 XD


si telinga rabbit yang suda berbakti.

byebye si telinga rabbit, anda telah dianaktirikan. :P


#kbai :)


p/s: comel mcm baby kan. ahaksss! :'D

Monday, December 5, 2011

Kesedihan membawa kita jalan pulang



"Kadangkala lebih baik membiarkan KESEDIHAN bertandang,

andai itu yang dapat membawa pulang HATI kita padaNYA

daripada KEGEMBIRAAN yang melarikan kita JAUH dariNYA
..
mungkin kesedihan itulah yang menjadi magnet yang MENDEKATKAN kita pada Allah.

.dan mungkin kesedihan itulah yang menjadi parut yang MENGINGATKAN

bahawa Allah sentiasa ADA, saat kita SUSAH dan SENANG..

saat kita GEMBIRA dan BERDUKA." 




"Tuhan aku tahu banyak dosa ku, Hanya ingat Kamu kala duka ku.."

TT_______TT


#kbai 
:")


Sunday, December 4, 2011

Jatuh cinta ♥


assalamualaikum korang comel - comelan semua,
semoga sentiasa sihat dan comel sokmo! v(^_^)v


opsss! 
ok, aku jatuh cinta lagi...
 dengan suara mamat nie, Sam Tsui si kacak comel.







very awesome! >_<
*cair* 


da lar comel, suara plak sedap. grrr..lempang kang! muehehee
banyak lagi lagu yg dinyanyi,
nanti korang boleh search lagi kat youtube oke. hewhew :)

#kbai


p/s: ce imagine kalu dia baca quran. #phewww~ ;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...