Sunday, January 29, 2012

Best memories.


It's painful to say goodbye to someone you don't want to let go,
 but more painful to ask someone to stay when you know they want to leave. 




:')


#kbai

Tuesday, January 24, 2012

Nasik tupe. Demo kenal dok? Sedak?


ehem3, *test suara sat. :p
Well hello world! *gaya anwarhadi* hihi
assalamualaikum n very the comel day tuk semua, :D
diikutkan Chinese New Year, hari nie da kira raya ke 2, haha
*kalu tak ikut, takdak papa ah. -,-'
so, Happy Chinese New Year yu'all! kata 1Malaysia kan gituu haaa.


ok dah, bukan psl HCNY aku nk hupdate hari nie,
tapi pasal makanan tradisi turun tak-berapa-nak-temurun orang klate, 
hewhew :3

maap lerr kamera cap pasir mmg cenggini. dats y dia berpasir. :|

tadaaa,
as you all can see..
taw tak? kenal tak? watdeheyyy is dats..
ini lar orang kelantan panggil 'nasik tupe'
or dlm lingua franca org sebut 'nasi tumpang' lar kot :3 
*cam pelik jer bunyi.






dalam dia ada tiga lapis,
ada gulai ikan aya n sambal daging/ikan,
err..aku rasa atas kreativiti n citarasa sendiri kot nak letak apa dlm tu.
nak letak bebiri masak lemak pom boleyyy XD


macam Eiffel Tower pom ada kan. *over*

act aku kat kelantan nie pom jarang jumpa ngan nasik tupe nie,
jarang maksud aku jarang selisih tepi jalan, say hi..#erkkk
tapi ia jadi kewajipan time raja puasa or raya haji
mesti tok mek aku buat.
takyah tempah or takyah pesan, mmg sedia tersedia di hari mulia. :D

sape penah makan?
sedak tak? 
>,<


#kbai :)



p/s: best lar abang2ku gangster da stat cuti sem. #pfftttt 


Saturday, January 21, 2012

Jodoh itu RAHSIA Allah.


assalamualaikum semua comel - comelan,
selamat mencomelkan diri dan hari anda semua. \(^.^)/
#Eh, you know what?




JODOH itu rahsia ALLAH S.W.T.
☻♥☻
/█\ /█\
.||.   ||.


SEKUAT mana kita setia...


SEHEBAT mana kita merancang...


SELAMA mana kita menunggu...


SEKERAS mana kita bersabar...


SEJUJUR mana kita menerima kekasih kita...


ツ•.♥• Jika ALLAH tidak menulis jodoh kita bersama dia...
Kita tetap tidak akan bersama dengannya •.♥•


ツ•.♥• Jika ALLAH telah menulis jodoh kita bersama dia...
Kita tetap akan bersama dengannya •.♥•




~ Kerana tulang rusuk dan pemiliknya TAKKAN PERNAH tertukar 
dan akan bertemu pada saat yg tepat menurut ilmuNya.~




InsyaAllah, Allah maha mengetahui apa yg terbaik untuk hambaNya.
wallahhua'lam. :)



dicilok dari fesbuk. :)




p/s: makin hari makin malas pulek nk hupdate belog. *sigh* 
sem last is so pectic & pathetic you knowww! sobsss TT______TT



Friday, January 13, 2012

#Eh voucher buku atau voucher novel?


assalamualaikum semua comel-comelan semua,
selamat berhari jumaat dgn penuh cemerlang! \(^.^)/

pada hari yg penuh kemuliaan ini sy sgt berbangga
untuk menghupdate belog untuk menyatakan yg sy tlh mndpt

voucher buku 1Malaysia :3

fine fineee.. bajet mcm aku sorang jer yg dapat kann, kehkeh :P

haaaa..
model voucher 1Malaysia. #pfftttt

ingat comel sgt letteww! kehkeh :P

da dapat voucher kann..pe lgi, kita njoyyyy! #Eh


untung lar depa..kita dpt 2ratus, depa dpt 2juta -,-

haaa..serbu! serbu!

buku skola rendah pom ade. motif?
nk suh korang kongsi rezeki ngn adik adik korang larrr ;3



aku beli novel ombak rindu nie patloh bijik! HAHA
sape nak?? *aku bgi free-free jer. berlagak. -,-

tapi
kan best kalu voucher tu,
RM50 tuk buku.
RM50 tuk alatulis
RM50 tuk topup.
RM50 tuk Mekdi n kepci. 
*heaven sekali raung pom boley*

#kbai.
:P


'amarang: gunakan voucher anda sebaiknya. semuanya ditangan anda.'



p/s: dunia da maju. kelas online time2 hujung minggu pom boleyyy! :')

Wednesday, January 11, 2012

Friday, January 6, 2012

Berubah.


#InsyaAllah :)



"and He found you lost, and He guided you."
[93:7] -Quran.


#kbai :)




#Eh sem 6 or sedap disebut as sem last
aku sgt buat-buat busy tahu! >,<


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...