Tuesday, January 24, 2012

Nasik tupe. Demo kenal dok? Sedak?


ehem3, *test suara sat. :p
Well hello world! *gaya anwarhadi* hihi
assalamualaikum n very the comel day tuk semua, :D
diikutkan Chinese New Year, hari nie da kira raya ke 2, haha
*kalu tak ikut, takdak papa ah. -,-'
so, Happy Chinese New Year yu'all! kata 1Malaysia kan gituu haaa.


ok dah, bukan psl HCNY aku nk hupdate hari nie,
tapi pasal makanan tradisi turun tak-berapa-nak-temurun orang klate, 
hewhew :3

maap lerr kamera cap pasir mmg cenggini. dats y dia berpasir. :|

tadaaa,
as you all can see..
taw tak? kenal tak? watdeheyyy is dats..
ini lar orang kelantan panggil 'nasik tupe'
or dlm lingua franca org sebut 'nasi tumpang' lar kot :3 
*cam pelik jer bunyi.






dalam dia ada tiga lapis,
ada gulai ikan aya n sambal daging/ikan,
err..aku rasa atas kreativiti n citarasa sendiri kot nak letak apa dlm tu.
nak letak bebiri masak lemak pom boleyyy XD


macam Eiffel Tower pom ada kan. *over*

act aku kat kelantan nie pom jarang jumpa ngan nasik tupe nie,
jarang maksud aku jarang selisih tepi jalan, say hi..#erkkk
tapi ia jadi kewajipan time raja puasa or raya haji
mesti tok mek aku buat.
takyah tempah or takyah pesan, mmg sedia tersedia di hari mulia. :D

sape penah makan?
sedak tak? 
>,<


#kbai :)



p/s: best lar abang2ku gangster da stat cuti sem. #pfftttt 


9 comments:

haney said...

mcm penah tgk. tp dalam dia pulut. tak tau plak nama dia nasik tupe. hahaha

lieya said...

first time teng0k and taw ade makanan jenis nie . heehe : )

sicomot-comel said...

pestaim dengar..

mel org klate ke?
dok taw plak..hehehhe

p/s: typo berlaku. "raya puasa", bukannya "raja puasa"

kehkehkeh

FariehanIbrahim [LBC] said...

@haney: yg pulut pom ada dia bungkus camnie. tp yg nie nasik bkn pulut..hihi

@lieya: msti bkn org klate nie kann..:p

@sicomot-comel: yup2, lahir kt kelyel tp darah sjati klate. hihi :D

P/s: adehhh..tak pasan. name lgi typo kan. :p

Cik RoSs said...

tak pernah tengok dan tak pernah makan lagi.

Kena cuba ni....

vampire's lovex said...

tak pernah makan pon !!! sebab x sampai kelantan lg hahahha...


lapar aaaaaaaa tgk gambar ko nih

fathiahRAIHANA said...

eh kite taktau pung nasi tupe tu amende -____-


Hohoo ade plak cap pasir :P

Far8 budak baik said...

tak nak ar dtg blog kau lagi...
bab makanan ni yg lemah ni..
hahahahahaha

✿cik tempe✿ said...

ike ayo tu ore luar panggil ikan tongkol :) sedak gonih..sayo suko :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...