Wednesday, February 29, 2012

Wordless Wednesday #14




bukan student namanya kalau tak stress.
zzzzz :')


#kbai





Saturday, February 25, 2012

It's time to work a little harder.


assalamualaikum korang comel - comelan semuaaa,
salam 1Malaysia, 1Kecomelan, #erkkk
selamat berhujung minggu dgn penuh kecomelan =)




cuti mid-sem suda berakhir brooo~
#phewww
sobsss *kesat air hidung*
so ada banyak benda yg menanti aku lepas nie,
mid-test,
mini projek,
assignment,
kuiz,
presentation,
bla bla n blalalaaa
(._.")

after this, no more facebook
no more twitter,
no more blog for meee.
argghhh! *tarik rambut*
ok tipu. sila jgn percaya.
selagi ada internet, selagi tu aku akn berlaman sosial.
kehkeh :P

me wish very all da best untuk kita, aku & semua.
InsyaAllah, aminnn.


#kbai
=)


When you give someone charity be thankful to them.
 You may be fixing their dunya, but they are fixing your akhirah.






p/s: ehem3, bila cik nuffnang nak bgi BE kt aku niee :P

Thursday, February 23, 2012

Impian & Harapan itu.


assalamualaikum & selamat sejahtera semua :)




kerna Allah itu maha mendengar.
perdengarkanlah, Dia ada. :)
untuk kita: saya awak & segalanya. Selamat Berusaha.
moga yg terbaik menanti.

InsyaAllah.

:)



credits: tumblr.

Wednesday, February 22, 2012

Pemandangan di Tasik Beris Vineyard, Sik Kedah. #Subhanallah


assalamualaikum korang comel-comelan semua,
aku baru balik dari cuti2Malaysia kt Kedah,  
so, nak update lar serba sikit sepnjg aku kat sana kannn..
hewhew 
antaranya, kami dapat naik bot menikmati pemandangan di Tasik Beris.


muka teruja dapat naik bot. >,<










Perkampungan yg telah ditenggelami air.




Perkampungan Raja Sakti

korang penah dengar tak pasal Raja Sakti kat Tasik Beris tak?
haaa..nie lar perkampungan dia.
mengikut Pakcik bot tu, raja sakti nie ada 4org isteri & masih lagi muda.


rumah Raja Sakti..kot


terima kasih Pakcik-pakcik bot yg mesra alam (baju warna pink & hijau)
sebab layan pertanyaan kteorang yg sgt bertubi-tubi,
n yg tak masuk akal pom ada. kehkeh :P



InsyaAllah,
nanti aku update lagi.

#kbai 
:D



p/s: some of da picture credit to my classmate Azman Hanaffi. *gud job bro! :)


Wednesday, February 15, 2012

Wordless Wednesday #13



helang | Langkawi

here I come~
InsyaAllah... 
^.^





#kbai
:D

Tuesday, February 14, 2012

You say vs Allah says.


assalamualaikum & selamat sejahtera
semua korang koranggg :)






'Kemungkinan apa yang kamu sayangi atau cintai tersimpan keburukan didalamnya dan kemungkinan apa yang kamu benci tersimpan kebaikan didalamnya.'


segalanya...
In the name of Allah... 
InsyaAllah.



#kbai
:)



p/s: tak sabar nak tunggu mid-sem break.
       cuti-cuti Malaysia. yuhuuu~ \(^.^)/


Wednesday, February 8, 2012

Wordless Wednesday #12


assalamualaikum comel-comelan semua,
shhhh! hari nie hari rabu, sinyap sinyap..hihi
tgk gambar jer okeng :P





*meleleh ayak liuq*
(._.")





p/s: post ke 400. yeayyy! \(^.^)/

Monday, February 6, 2012

Bajet comel tu lagi best dari bajet duit.


assalamualaikum korang comel-comelan semua, :)
asal korang comel sgt nie?
baca belog #LagendaBudakComel lettew kann. :P






#HowIWish aku bole print duit2 nie n pegi makan Mc'D. HAHA -,-






duit DUIT duit DUIT duit DUIT duit 
$_$ 

bukan nak tunjuk kt sini yg aku nie mata duitan ke hape.
tapi nak ckp dunia skrg nie susah kalu takde duit.
zzzzz =,=
nak nak lagi student tak ambik loan n biasiswa
 just mengharapkan ihsan PAMA cam aku nie. :')

konon-konon bajet tiap hari 7-10hinggit shari,
tapi last-last mesti bajet lari.
tu psl aku taknak bajet.
bajet cun n kachak cukup lah.
comel itu tu dah sememangnya.


#kbai



p/s: hidup mmg tak mewah mcm org lain. tapi BERSYUKUR dgn rezeki yg ada. 
      #Alhamdulillah :D


Sunday, February 5, 2012

The Chosen One.



assalamualaikum semua, :)




"Sesungguhnya aku tinggalkan kepada kamu dua perkara,
 yang sekiranya kamu berpegang teguh dan mengikuti kedua-duanya, nescaya
 kamu tidak akan tersesat selama-lamanya. Itulah Al-Quran dan Sunnahku." 
- Khutbah terakhir Rasulullah S.A.W.





In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
Muhammad Ya Rasool Allah

You were so caring and kind
Your soul was full of light
You are the best of mankind
Muhammad Khaira Khalqillah
Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa
Peace be upon The Messenger
The Chosen One



Salam Maulidur Rasul semua.
*Rasulullah suka warna hijau. :D

اللَّهُـمّ صَــــــلٌ علَےَ مُحمَّــــــــدْ و علَےَ آل مُحمَّــــــــدْ
moga kita sama-sama mendapat syafaat baginda kelak. 
InsyaAllah.



#kbai
:')




p/s: kalau baca pasal kisah saat Rasulullah nak wafat, airmata nie mcm nak kuar. *sebak*
#Alhamdulillah, tu maknanya hati aku tak keras lagi. kan? kan? peace. (Y)


Friday, February 3, 2012

Photoshoot; Biru itu indah.


assalamualaikum and very the good morning
comel - comelan semuaaa, *takleh nak skema lgi ke. -,-
harap anda-anda semua dapat berterusan mencomelkan diri. hewhew :D

hari ini ialah hari entry bergambar.
yeayyy! *clap-clap da hand yu'all! *tetibe* 



gambar kelas sem akhir yang tak official lagi nie. #erkkk
sebab sang kumbang semua terbang ntah kemana. grrr


candid itu seni. 










jangoksss tuu..berat manik da 3kg. :P


konon nak tunjuk inai lettew kannn


macam-macam fesyen baju ada. tp yg penting 1 Malaysia warna. 


setiap hari khamis bole dikatakan kelas kteorang jadi perhatian
 sebab pakai baju mcm nak pergi rombongan meminang.
#pffttt (._.")
but nevamind, sebab its cantik & cun. XD


last not least,
SARANGHAEYO  


#kbai 

:)



p/s: selawat ke atas nabi junjungan Muhammad s.a.w..
Salam Maulidur Rasul buat muslim dan muslimah semua. :')


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...