Wednesday, March 21, 2012

Waiting.



When you wait for someone for few minutes, It's your need. 

When you wait for someone for few hours, It's your trust. 

When you wait for someone for few weeks, It's your friendship. 

But if you are waiting for someone even after knowing that 
he/she will never come, It's your love.


*kesian kesiann kesiannn -.-"





Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk kita.
rite? 
#KeepOnPraying
^_^



#kbai 





p/s: gonna hav 2 tests tomorrow. gulppp! ok, bai baiiii~ 
      wish me all da best bebeh! :)

Sunday, March 18, 2012

Allah turunkan hujan sebab nak munculkan pelangi.


Allah bagi ujian sebab sayang. Kan?
Allah bagi ujian sebab kasih. Kan?
Allah bagi ujian sebab uji kesabaran. Kan?
Allah bagi ujian sebab nak tingkatkan iman. Kan?
Allah bagi ujian sebab nak kita kembali mengingati Dia. Kan?
Allah bagi ujian sebab nak kita sedar kesilapan kita. Kan?
Allah bagi ujian sebab nak kita tahu Allah rindu kita bercakap dengan dia. Kan?
Allah bagi ujian sebab rindu kita mengadu pada Dia. Kan?
Allah bagi ujian sebab nak kita tahu Allah sentiasa ada bila-bila masa, senang atau susah. Kan?
Allah turunkan hujan sebab nak munculkan pelangi. Kan? 



Jadi, jangan putus asa.
Jangan pernah putus asa.
Rahmat Allah sentiasa ada. insha Allah.
InshaAllah.
Dah boleh berhenti dari menangis. Dah boleh kesat air mata. Dah boleh lupakan segalanya. 
Dah boleh senyum. Alhamdulillah.
 Allah sentiasa sayangkan hamba-Nya. Sentiasa.

#kbai
=)


artikel penuh kecomelan dari: iluvislam :)


Everything is different.




ya, segalanya telah berubah.
whether you want it or not, its totally happen now.
*sobsss* :')


tapi kekadang kita sendiri tak sedar yang kita da berubah.
kau & aku,
berada di situasi yang sama.
cuma keadaan jer yang berbeza.


hati,
please dont be too sensitive oke!
:'D


#kbai




p/s: 5hari lagi domain nak expired. #pffttt -.-'
       *ada sape2 nak tlg renew kan tak? :P

Friday, March 16, 2012

Kenapa gadis suka tengok citer korea?


assalamualaikum koranggg comel comelan semua! :D

My Lovely Kim Sam Soon

aku baru habis tengok citer nie tuk kali ke 14 ratus ribu. *hiperbola*
dalam byk2 citer korea, citer nie lar paling minat sekali tengok.
tak bosan-bosan duk ulang banyak kali. :P

and korang mesti da taw kan kenapa gadis suci mcm aku suka tgk citer korea, kan?
yeahhh! betol. 
sbb hero dia comel ++cute tahap nak pengsan! lalalaaa
>,<


auwww~ Hyun Bin oppa, jgn nak menggoda sgt bole tak! :P

tapi aku suka jalan cerita dia,
heroin lebih tua dari hero.
watak heroin yg sgt gila-gila.
watak hero yg sgt ego, suka tp ego nak cakap. grrr

aku nak bakal suami macam nie.
#erkkk HAHA


#kbai
:D




p/s:“Perkara paling sweet ialah ketika dua orang saling rindu, namun tidak berkomunikasi,
tetapi keduanya saling mendoakan di dalam sujudnya masing-masing.” :') 

Wednesday, March 7, 2012

Wordless Wednesday #15




My life isn't perfect, but it does have perfect moments.  

 

#Alhamdulillah 





#kbai
=)



Monday, March 5, 2012

Yusry Abd Halim & Lisa Surihani.


" cinta adalah bila kita boleh rasa rindu walaupun sidia ada di depan mata."
" cinta adalah Yusry Abd Halim..."
- Lisa Surihani -


" dia buat you tak tidur malam. pd masa yg sama, dia jgak buat you
tidur lena."
" Its very weird, its beautiful, wonderful."
" dan cinta itu adalah...isteri saya, Lisa."
- Yusry KRU -

Yusry, Lisa&family Lisa Surihani

baru lepas tengok video Walimatul Urus Yusry&Lisa Bhg2 kt youtube.
and its soooo sweet! :')
Lisa looks sooo manja di samping cinta dia, yusry. 
alahaiii.. *jeles* >,<

doakan semoga dorang kekal sampai bila-bila
& sampai syurga. InsyaAllah.
and yg pntg, semoga dorang dpt cahayamata ramai2.
mesti comel giler! :D


#kbai
:)

assalamualaikum.

Friday, March 2, 2012

Bayangkannn...


ce kita bayangkan...

kita berada kat sebuah masjid yg sgt indah,
luas,
sunyi,
permai,
& kita sorang jer yg ada dlm masjid tu..



untuk memohon pertolongan dariNya,
untuk memohon keampunan dariNya,
untuk memohon kekuatan dariNya,
dengan hati yg penuh keinsafan
& kosong dari duniawi..

ce korang bayangkan keadaan & perasaan waktu tu..
mesti sgt indah, kan?

Subhanallah!


#kbai
:)

assalamualaikum.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...