Monday, June 25, 2012

Chicken Chop Selera Cik Siti meme sedak boh!


assalamualaikum korang comel-comelan semuaa!
sape lapar?
jom tengok gambar yg dihidangkan dibawah ini. 
bui3x :P

nyum3! tampak begitu gagah kacak lagi bergaya :P

nie Chicken Chop kat Restoran Selera Cik Siti, Klate.
restoran yg femes dgn chicken chop dia nie lar.
tahun nie da 4kali aku pegi, 4kali jugak mkn chicken chop jer.
tak dpt hidayah lagi nak try menu lain kat sini. kuikui


ayam dia nmpk besar kan?
mmg besar pom, tapi act dia dibesarkan lagi dgn adunan tepung. ;p
tapi yg pasti ayam dia rangup & sos dia so sedappp! *sambil nyanyi lagu megi sedapp*



perkara biasa yg dpt dilihat di restoran nie; menunggu meja kosong
famili aku pom menunggu jugak time nie, usha2 meja kosong
dh mcm pencuri da gamaknya. #pfftttt
pastu maen rebut-rebut kerusi, sape-cepat-dia-dapat. :3

restoran selera cik siti nie mmg senantiasa ramai org kot,
restoran nie dibukak setiap hari tp berbeza waktu. 
tak silap start bukak pukul 12tengahari kot. tutup kedai suka hari dia lar. haha
#demmm aku rasa mcm skrip jalan2 cari makan jer kat atas nie.

tapi kat restoran nie bagi aku air dia mahal sket.
ouh, Chicken Chop biasa kat atas tu RM8.50
dan dannn semua pekerja dia lelaki yu'ollsss! *kenyit2 mata ;)*
bhahahaa 


sesape nak pegi kt sini, boleh lar belanja aku CC nie sepinggan plisss!




#kbai
:D


Friday, June 22, 2012

Selamat Pengantin Baru Kawan! ♥


assalamualaikum korang comel-comelan semuaa!
selamat berhujung minggu dengan penuh kecomelan,
hewhew ;D

hari nie aku pergi kenduri kahwin classmate aku kat poli,
#phewww agak teruja yu'olls aku nak pegi!
sampai sesat 3kali, rasa nak kembali ke pangkal jalan jer,
kemain aku google jalan nk pegi rumah dia,
last2 nan hado peta pom kalau dh buta jalan ;3

takpe, yg penting selamat sampai jugak akhirnya
setelah sejam berpusing2, berronda2 makan langsat dijalan tumpat. :P

bila da sampai harus jumpa pengantin dulu kan,
peluk cium, lepas rindu dlu. hihi

amek berkat. kiki :P




kemain cik wanie nk posing ngn pengantin :D

tema merah.simple tapi meriah!
cantik kan bila jadi pengantin nie. nampak seri seorang pengantin. hihi :)

time kitaorang tengah makan,
rombongan pihak lelaki sampai,





nie perjumpaan dengan pihak rombongan lelaki..kot. 
haha memandai aku jer. 
sbb dorang tak wat pelamin persandingan, jadi sanding camnie jela.
just nice, kan? :)


Alhamdulillah, awal sampai seru kawan aku nie,
last not least,
Tahniah anis  ubai.
semoga kekal bahagia sampai akhir hayat.
semoga bersabar layari kehidupan bersama.
semoga bagi aku anak sedara cepat-cepat! XD


cc: ila suhaila

#grrrr me jeles.
rasa nak kahwin jugak hoii! #ayatgedik
HAHA




#kbai
:)P




Wednesday, June 20, 2012

Wordless Wednesday #17







*tenung gambar sambil pasang lagu khidmat negara*
#hssfff ;3









#kbai koranggg!
:)


Monday, June 18, 2012

rindu nak exam! #Eh


assalamualaikum korang comel-comelan semuaaa! >,<

ok, I hate to say this.
but I miss EXAM MODE. ngahahaa
#tangan didada, mata pandang ke atas

*rewind mode*
lalalaaa ;p


ITS TIME TO WORK LITTLE HARDER.
Alhamdulillah, berbaloi kot. #hewhew :'p


pic MY FAMILY tu lar bagi tiap kali rasa down..down to da earth! ;p
#love love love! ;)


nota-nota kecik di merata-rata sudut dan bertindih-tindihan slps selesai tiap subjek.
#Eh rajin nyaaa aku time nie? *thinking*



bilik menghadap cafe dulu, tingkat 3 yu;olss!
bila tensen, bosan slalu pndg langit. lihat keindahan Allah. ;D
*berangan padahal nye. kih3


rindu nak exam ler kengkonon kannn,

paper 2nd, audit investigation. #phewww
selesai jer jwb, aku konyok. lempo tang tu jugak!
rajin pulek kwn aku kutip, dia cakap "wat kenangan hoi!"
HAHA
yes, mmg kenangan.
*dpt result yg tak disangka-sangka :')*


act bukan rindu exam sgt pom,
tapi rindu suasana exam,
rindu ketensionan bersama teman2,
berjaga sampai pagi-tak-berapa-nak-buta,
bangun awal kemain, awal-lagi-dari-ayam.

yeahhh,
student life kan, mana lari dari rasa tension study,
menghafal tu, mengingat nie, memahami disitu-sini,
tapi yg tension study tu lar yg jadi manis lepas nie.
seriously, insyaAllah. :D




#kbai
:)

Saturday, June 16, 2012

Kadang-kadang Allah menjauhkan seseorang itu...






… Ketika kamu mencintai orang yang mampu mengubah kamu untuk kebaikan, cintailah dia. Ketika dia menolak cintamu, lepaskanlah dia akan tetapi kekalkanlah kebaikan, 
agar Allah mempertemukan orang lebih baik buatmu







macam org baru lepas putuih cinta kan?
bui3x :P


#kbai


Thursday, June 14, 2012

Budak makan bedak macam makan aiskrim.


assalamualaikum koranggg!
di petang yg panas-berpeluh-ketiak-nie
ayuh kita tonton video ekslusif! XD


video

kemain dia jilat bedak tu sambil jerit,
"dap! dap! dap!"
aku rasa nak mcm lempang2 jer sbb comel sgt, ;p
HAHA
dia makan bedak tu mcm makan eskrem kot. aishhh!

aku syak sbb dia mkn bedak nie lah
dia jadi budak yg hyperactive,
semua benda dia jumpa, dia pegang dia nak lempo,
dia tak rasa lagi org lempo dia sedap ke idok! ngahahaa


Mohd Haikal Firdaus, 2tahun :)

ayat terbaru dia baru blaja,
"ko pehal?"
grrrr! comel kemain dia sebut dgn gangster nya.
ehemmm..aku lar yg ajar. bui3x ;p





#kbai

Sunday, June 10, 2012

Ustaz Azhar Idrus sebelum bergelar Ustaz.


Assalamualaikum semua comel - comelan,
hari nie aku nak share sket pasal Ustaz Azhar Idrus #UIA
siapa dia sebelum bergelar ustaz,
ustaz-yg-sgt-femes-amos-di-youtube-dan-facebook
sebab-dia-pandai-tarik-minat-remaja :D

ouh, kisah nie aku curi petik di laman sesawang facebook. hewhew ;)



Dahulunya Ustaz seorang gitaris dalam satu kumpulan band muzik sekitar Kuala Terengganu “band boy”. Dan sempat membuat beberapa persembahan di stadium-stadium. 
Setelah kumpulan muziknya mengambil keputusan untuk buat rakaman, Ustaz menarik diri kerana tujuanya hanya suka-suka sahaja menyertai kumpulan muzik bukannya untuk mencari glamor.
Ustaz yang aktif bersukan dan pernah mewakili Terengganu dalam acara berbasikal pada tahun 1980an. Dan menjadi rutin kelapangan masa waktu malam, Ustaz akan berbasikal meronda sekitar Bandar Kuala Terengganu bersama-sama kawan-kawan. Dan ada juga yang meminta Ustaz untuk merasmikan program berbasikal.

Ustaz Azhar pernah bekerja dengan Utusan Malaysia cawangan Kuala Terengganu sebagai artis grafik. Selepas berkahwin seminggu pada tahun 1990, Ustaz mengambil keputusan berhenti kerja dan bekerja sebagai mencanting batik dan ketika inilah beliau memperlajari bidang ilmu agama secara bersungguh-sungguh. 
Tiada alasan baginya hujan dan ribut. Beliau yang pergi mencari guru-guru agama dan belajar dirumah guru berkenaan.
Perubahan diri Ustaz kearah menjadi seorang yang bersungguh belajar agama kerana kawan baiknya seorang ketua “Punk” menghilang diri selama 5 tahun dan apabila muncul kembali kawannya ini satu perubahan yang amat ketara daripada pemakaian dan tingkahlakunya. Tahulah Ustaz bahawa kawannya ini belajar di Patani. 
Apabila melihat kehebatan kawannya ini, timbul rasa ingin menjadi sepertinya juga.



buku keluaran berkisar tentang #UAI





patloh kali aku tgk video nie, patloh kali aku gelak!
phewww XD

Allahuakbar!




#kbai 
:)



Friday, June 8, 2012

Encik Abah & Puan Umi. ♥


assalamualaikum dan salam 1Kecomelan,
ehemmm, pertama-tama sekali kita terus ke gambar yeee ;p


hero&heroin saya. :')


5 perkara tentang encik abah;

#1. seorang yg agk senyap. tapi senyapnya mendamaikan. :')
#2. kuat bekerja. kalau boleh 24jam kerja. tapi masih ada waktu untuk famili. *wajib*
#3. tegas tapi tak garang.
#4. rajin basuh baju. baju kerja & baju sekolah anak basuh tangan baru dijamin cuci.
#5. sangat penyabar bila umi tgh darah tinggi. hihi *salute*

5 perkara tentang puan umi;

#1. bila umi senyap, maknanya umi tgh letih or marah. *dont disturb pliss!
#2. sgttt penyabar ngn anak2. sygggg umi!
#3. membebel satu kemestian. kui3x tp aku lgi suka umi membebel dri umi senyap. ;p *ibu kannnn.
#4. kalau kejut subuh kne bangun terus. kalu lbh 3kali tak menyahut dpt ceramah subuh free.
#5. lebih mesra alam berbanding encik abah.

sebenarnya entry nie sempena,
:)

SELAMAT HARI JADI ENCIK ABAH 
08/06/63 *today is his birthday :D
SELAMAT HARI JADI PUAN UMI 
25/05/61 *last 2weeks :P
#edisi-gabungan-menjimatkan-masa-tenaga

last not least, 
me always love both of you. 
may Allah bless our family fildunia walakhirat. :'D




#kbai
:)



Sunday, June 3, 2012

A very short lesson in Psychology.





#When a person laughs too much, even on stupid things, 
that person is sad deep inside. 
 #When a person sleeps a lot, that person is lonely.
#When a person talks less and if he talks fast,
 that person is keeping a secret.
#When a person can’t cry, that person is weak.
#When a person eats in an abnormal way, that person is in tension.
#When a person cries on little things, that person is soft-hearted.
#When someone asks about you although that someone is busy, he/she really loves you.


Biasanya org Psycho nie wat kajian betul. 
sebab tu aku setuju. 
;)

korang?




sumber; tumblr :)

Saturday, June 2, 2012

Doa.






A doa can go where I can’t go. Thru doa, I can be with you without being there.
 I may be far from you but my doa’s are always with you.

:')


gambar sekadar hiasan. *rindu* :'D


selamat bercomel-comelan semua.
assalamualaikum.

#kbai :D




tengah cari mud nak bloggim balik. hewhew :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...