Wednesday, August 6, 2014

JIHAD!


If your eyes tends to look at some non mahram ,lower your gaze.
its ‘JIHAD’

If you friends call you for cinemas, dont accept it.
its ‘JIHAD’

If your tongue wants to speak illegal, control it.
its ‘JIHAD’

If your heart tends to back bite people, restrain from it.
its ‘JIHAD'

If you are so angry on your brother for his mistakes, never abuse him, be cool.
its ‘JIHAD’

If your parents say something thing that is beneficial for u in the hereafter and you dislike it, follow them and ignore what you like.
its ‘JIHAD'

If you want to plan something Bad, forget it, control your Nafs.
its ‘JIHAD’


so Fear Allah and do your best to please Allah.

Satan is the enemy of every soul, strive to defeat him.

obey Allah and His messenger (Peace be upon him)

increase your Dua. strive against the evil of your own soul..



Ayuh berjihad...


*copy & paste from tumblr.

Tuesday, June 10, 2014

Info kepada pengguna-pengguna kenderaan berminyak, JANGAN isi minyak penuh tangki.


Assalamualaikum dan salam sejahtera,
hai pengguna kenderaan berminyak dan muka berminyak, haha 
korang kena baca info ni weh! 
 

Di dalam tangki minyak kereta telah direka untuk supaya ada ruangan minyak dan udara, jadi mengapa perlu kita isi minyak sampai penuh tangki.

Ramai yang tidak sedar atau tidak tahu langsung, bahawa pam di stesen minyak ada sistem return pipe-line, di mana ia mengalirkan balik minyak kedalam tangki simpanan stesen minyak.

Apabila tangki minyak kereta sudah penuh, mekanisme pam akan selak injap masuk pam dan injap sistem return pipi-line dibuka, untuk membolehkan petrol berlebihan mengalir masuk balik ke tangki simpanan stesen minyak.

Ini bermakna ada telah MENDERMA MINYAK KEPADA TAUKE STESEN MINYAK.

Kalau boleh isilah petrol anda pada awal pagi semasa suhu tanah masih lagi sejuk. Kerana semua stesen minyak menanam tangki simpanan minyak mereka di bawah tanah.

Lebih sejuk tanah, lebih pada petrol. Dan apabila panas, petrol akan mengembang.

Jadi jika kita mengisi minyak di siang hari, seliter itu bukannya betul-betul seliter petrol yang anda bayar.

Apabila anda mengisi minyak, jangan tarik picu pam ke mod High ( iaitu mengisi dengan laju). Jika kita perhatikan picu pam, ia mempunyai tiga peringkat : Low, Middle dan High.

Anda perlu tarik picu pam pada mod Low, bagi mengurangkan wap yang dicipta semasa proses mengepam minyak.

Semua hos di pam mempunyai saluran pulangan wap. Jika ada mengepam pada kadar yang cepat, ada cecair yang masuk ke dalam tangki anda akan menjadi wap. Wap itu akan disedut balik kembali ke dalam tangki simpanan bawah tanah.

Satu lagi tips yang penting adalah anda pelu mengisi apabila tangki petrol anda SEPARUH PENUH.

Sebabnya adalah apabila lebih petrol ada di dalam tangki maka makin kurang udara mengisi ruang yang kosong.

Petrol sebenarnya menyejat lebih cepat daripada apa yang kita bayangkan. Tangki minyak kereta mempunyai bumbung terapung di dalamnya. Bumbung ini berfungsi sebagai pelepasan sifar di antara petrol dan atmosfera. Bagi mengurangkan penyejatan.

Peringatan yang terakhir, jika anda terlihat ada trak petrol sedang pam minyak ke tangki simpanan bawah tanah di stesen petrol, JANGAN ISI MINYAK, kerana anda mungkin akan mengisi kotoran ke dalam tangki minyak kereta anda.







* aku pun baru tahu pasal benda ni! phewww  pasni bangun pepagi, lepas smyg subuh g isi minyak ok. kiki :B

Sunday, May 25, 2014

Jom relaks di Relax Cafe Maggi Ketam di Kutan.


Assalamualaikum dan salam sejahtera!
hai penggemar #maggiketam, #penternaklemak #dietkelaut semua, kihkih

aku ni sebut jer duk pasir pekan dah berdekad-dekad,
tp sebarang kedai hape-hape disekeliling mmg aku jarang amek tahu,
melainkan ada org bwk or ajak aku pegi makan,
minggu lepas abah bwk pegi makan maggi ketam,
dan pd hari itulah aku tahu kat kutan ada kedai maggi ketam, kiki
pdhl kedai tu kat tepi jalan, jalan yg hari2 aku lalu balik keje, zzzzz!

kedai dia betul-betul tepi jalan dari kutan ke pasir pekan,
kedai yg ada byk payung warna merah, betul lar tu kedai dia,
tp kedai jual air nyor depan sket pd dia pun warna merah gak,
jgn g kedai air nyor ko order maggi ketam sudahh, haha


aku tanya adik aku, keratan akhbar utusan tu dia saja buat ke mmg betul2 keluar akhbar, haha
adik aku ckp betul lar tu kot, takkan saje2 nk tepek, kiki
kat kedai dia ada wifi tau, haaa kt whiteboard putih tu password dia. kahkah


ketam dia kira RM7/100gram chu'ollss!
haaa..kalau korang perati, kat atas tu ada gmbr lisa&yusry,
gmbr org femes amos dtg kat kedai dorang, mohon letak gmbr aku jugak lepas ni!


gambar #foodporn dimulakan dgn maggi udang aku, haha
aku mmg dah niat taknak mkn maggi ketam, sbb mesti bersepah punya,
aku kan sopan santun, mkn penuh adab sopan, sgtttttt! huahua
harga maggi udang biasa ni RM10.00, dihidangkan dgn 6ekor udang.
ok lar, udang dia pom besar jugak.


yang ni umi aku order, bihun udang galah, RM12.00
berbeza 2hinggit jer pun ngn maggi udang aku,
udang galah pom tak bergalah mana, biase2 jer..janggut jer yg lebih, haha



abah dgn adik aku yg order maggi ketam,
abah aku dh pesan ketam yg biasa2 dh lar,
yg saiz biasa pom dah RM21.00, yg abah aku makan bwh tu RM18.00,


disediakan penukul kiut utk menyepahkan ketam anda, haha
time kitaorg mkn tu, dia bg ketam nipah ke hape,
ketam dia takde isi sgt..brrrr :(


saje nak tunjuk yg gelas tea beng dia ramping giler,
sekali aku hirup tu konfem abes! haha

macam biasa pendapat aku,
sedap ke tak,
eat with your own risk! lalalaaa~

watlek watpeace!

jom g try maggi ketam kat cik siti plop!



k, bye :)

Wednesday, May 21, 2014

Jejaka & Gadis Part 2.


Jejaka: awak nak g makan mana? nak ikut!

Gadis: tak tahu lagi nak makan ke tak..g beli sendiri lar..

Jejaka: nak bungkus nasi ke? tlg lar beli sekali..

Gadis: suruh org lain lar beli..takut tak sempat nak beli..

Jejaka: biar lar org taknak baik dgn kita...*berlalu pergi*

Gadis: *dalam hati* yeee..mmg taknak terlalu baik, taknak terlalu rapat..
           nanti senang jatuh *gedebuk* cinta... :(


krik krikkkk!


lain orang, lain pesen nya..
aku tahu macam mana hati aku sendiri..
jadi, jagalah hati..


watlek watpeace!

Allah dah tentukan yang terbaik,
yang penting usaha dan doa.


ok, bye :)

Saturday, May 17, 2014

Muhasabah diri.


Assalamualaikum dan salam sejahtera,
hai hati-hati yg sedih, kecewa dan duka,





kalau dikirakan..
banyak benda yang dipendam,
banyak benda yang nak diluahkan,
banyak benda yang tidak kepuasan hatikan,
banyak benda yang disuarakan,
banyak benda nak disesalkan,
banyak benda nak ditangisikan,

tapi..
aku pilih untuk diam,

sebab kadang2 bukan salah orang,
tapi salah hati aku sendiri,

bukan orang yg perlu dibetulkan,
tapi hati aku sendiri..


muhasabah diri...



:')


Wednesday, May 7, 2014

Kerna biawak, blog ku terus hidup.


Assalamualaikum & salam sejahtera,
hai ladies & gentlemen, penternak & penggemar biawak semua, kiki


keywords dari nuffnang :)

pageviews dari blogspot :)

entry pasal biawak ni mmg dapat hits yg sgt tinggi kat blog aku,
kalau kira, boleh masuk Lagenda Budak Comel books of record. kahkah

mesti ramai nak tahu petanda apa bila biawak masuk dalam rumah korang kan,
tak kira lah petanda baik ke buruk,

seingat aku,
takde apa2 pun yang berlaku lepas biawak tu masuk rumah aku,
takde plak jejaka masuk meminang aku ke hape, dpt seguni duit tetiba depan rumah ke hape,
huahua

petanda-petanda ni biasanya turun temurun dari nenek moyang kita lg kan,
kalau buruk nak suruh kita berjaga-jaga,
kalau baik mungkin dah mmg rezeki kita..kan?


watlek watpeace!

jgn biarkan pintu rumah korang terbuka sesuka hati,
bukan setakat biawak, lembu pom akan masuk rumah kita. zzzzz!


k, bye :)


Tuesday, May 6, 2014

Meninjau restoran #BurgerByte di Bandar Baru Tunjong, Kelantan.


Assalamualaikum & salam sejahtera,
hai #penggemarburger #penternaklemak #dietkelaut semua, haha

sapa dah makan burgerbyte?
*gimme 5!* *makan burger pom nak kecoh* lalalaaa
hari tu aku tgk instagram zizan razak, ada pasal burgerbyte,
dia ke pengasas burgerbyte? ke dia just pengusaha yg buka francais burgerbyte?
sbb setahu aku burgerbyte kat kelantan bkn dia yg buka..kan.
aku pom tgk gambar2 yg ada hashtag #burgerbyte kt ig mmg perghhh!
terliur wehh..telan ailio tgk gambar. haha

then tup tup..burgerbyte dibuka kat kelantan.
*bersinar mata membaca berita itu* @.@



lokasi dia dekat bandar baru tunjong, jalan otw nak pegi nilam puri,
kedai dia lepas sket pada bank islam tunjong, sebelum sket pd jaafar rawas,
plg senang cari, dia blkg pada tapak nak buat pavilion tu lah,
haaa..ore2 kelate hok nk g cari lah deh! hihi
aku terpergi ni pom oleh kerna kawan aku yg ajak,
kalau tak, aku tak tau pom kat mana tmpt dia, haha



antara menu-menu yg tersedia kat burgerbyte,
harga dia standard belas2 ringgit, ok lah kan.




takde motif sangat aku amek gmbr kaunter ngn keluasan kedai ni,
tapi saja nak tunjuk jugak kan..tgk jelah! haha


excited gegurl amek gambar dgn burger masing-masing, huahua

kitaorang makan
1. spaghetti carbonara with beef
2. naked burger with vege
3. burger bacon
4. burger nanchos
5. burger apa ntah-tak-ingat. haha



aku makan ni, sbb aku penggemar spaghetti. 
tgk dalam instagram terliur sgt!
tapi...kat sini rasa kuah dia masin sgtt weh :(
tak tahulah apa resepi dia guna, hukkk
 to chef burgerbyte kelate pls upgrade ur spaghetti carbonara.
nasib baik ada daging kat atas tuh, sedappp!

aku try semua jenis burger yg kawan2 aku order,
paling sedap, burger nanchos tuh. nyummm!
kentang goreng dia pom ketul besar2, mmg kenyang weh makan sepinggan tuh.


abg waiter, tolong amek gambar kami. kiki :3

emm..self-timer lah pulak! haha


grilled with soul..lahhh sgttt! :P


ore2 kelate..sapo teringin nok make beger ko, makane western ko,
blh lah selekey g kedai burgerbyte neh!
aku harap kedai ni boleh terus survive. kwsn pom baru nak maju kot. :)

sedap ko tok sedap..
eat with ur own risk. kahkah

watlek watpeace!
tok kuruh doh kalu dok make mugo gini..lalalaaa


k,bye :)


Sunday, April 27, 2014

Jejaka & Gadis Part 1.


jejaka: eh awak, apa nama dia tu?

*merujuk kpd seorg perempuan yg sdg lalu, ofismate mereka*

gadis: rose (bukan nama sbnr) kenapa? nak ngorat ko?

jejaka: eh, ngorat apo bini ore tuh!

gadis: belum lagi lar..single lagi tuh.

jejaka: *senyum* *berlalu pergi*

gadis: *dalam hati* emmm..kau taknak mengorat aku ke? :(

krikk krikkk...


rule dia mcm ni,
kalau ada, ada lah..
kalau takde, pun takpe..
ramai lagi yg ada..
kan? lalalaa

watlek watpeace!

Allah dah tentukan yg terbaik,
yg penting usaha dan doa.


ok, bye :)

Thursday, April 24, 2014

JPN Kota Bharu buka hari jumaat, MyKad siap 2jam jer.


Assalamualaikum dan salam sejahtera,
pemegang dan pemilik mykad yang sah mahupun tidak sah sekalian,

hari tu pegi bank nak update buku asb,
so kena scan ic dulu,
tapi malangnya cip ic aku tak dpt dibaca sbb dh berkarat, brrr!
resah gelisah gak lah duk pikir bila masa nak g tukar mykad,
tiap hari aku kerja, kecuali jumaat sehari jer,

officemate aku pun bagitau lah yg jpn kota bharu bukak hari jumaat,
alaaa, jpn kat wisma persekutuan kota bharu tuh, sapo ore kelate mesti tau mano!
hoihh, aku tak penah tau pun! phewww

hari sabtu pom dia bukak, sampai pukul 2 kalau tak silap aku.

aku pegi ngn officemate minggu lepas,
hari jumaat kan, aku bajet 10 20org jer yg ada sbb kebykkn
orang kelantan mmg pergi pasar pagi jumaat, haha
aku sampai pukul 8.45, ingat wisma jpn kota bharu tu tak bukak lagi,
naik atas amek no., hambekk! dh 100org depan aku,
full house ok jpn wisma pagi tu, dh lar tmpt sempit, aircond plak takde!
berpeluh2 kak ton menunggu giliran dlm jpn tuh!

tp perjlnn dia cepat,
sbb kebanyakkan nak tukar mykad baru jer,
scan maklumat yg lama, amek gambar, setel!
aku tggu dalam sejam jer,
sejam berdiri ok, tak dpt duduk pom,nasib baik sejam jer,
kalu 5jam, mau tak dpt berjalan aku lepas tuh.

lepas settle amek gmbr,
dia akan cakap pukul berapa mykad kita kan siap,
yg aku hari tu, dlm masa sejam,
kul 10 siap amek gmbr, kul 11 aku blh amek mykad.

kejap jer kan?
lega kak ton dpt mykad baru dlm masa 2jam jer! kiki
tp tak puas hati gmbr aku burok, mekap hilang dh berpeloh2 menunggu giliran,
mencik!

ok, tu jelah aku nak kongsikan pada hari yg berbahagia ini, haha



ok, bye. :)

Tuesday, April 22, 2014

Mutiara Kata.


Jangan menilai orang dari rupanya. Karena Rasulullah melihat si pendek tak menawan iaitu sahabat beliau iaitu Saidina Julaybib r.a dikejar - kejar oleh para bidadari surga.

Berilah kesempatan seseorang untuk berubah. Karena seseorang yang hampir membunuh Rasul pun kini terbaring disebelah makam beliau iaitu  Saidina Umar Al Khattab..

Jangan melihat seseorang dari masa lalunya. Seseorang yang pernah berperang melawan agama Allah pun akhirnya menjadi pedang-nya Allah iaitu Saidina Khalid Ibnu Walid.

Jangan memandang orang dari status dan hartanya. Karena sepatu emas fir'aun berada di neraka, sedangkan sandal lusuh Saidina  Bilal bin Rabah terdengar di surga.

Subhanallah....

Semoga Allah memberikan kita petunjuk dan hidayah-Nya, agar di setiap ilmu yang kita miliki, dapat menggerakkan kita untuk lebih dekat lagi kepada Allah. Aamiin. 

*Just C&P dari wechat. :)

Tuesday, April 15, 2014

Selamat 5 tahun, Encik Blog!


Assalamualaikum cinta,
 
apa khabar pencinta-cinta belog sekalian?
*dah mcm love daun terup plak aku tgk love2 aku. wakakaa 


selamat 5tahun, sayang! :D
  
kemain sayang haaa kat belog! gtuuu..
konon nyaaa..*tangan dibahu,mata keatas* hahaha

dah 5 tahun rupanya blog aku ditubuhkan,
jika di rewind kan kembali masa lalu,
aku tubuhkan blog ni masa lepas spm dulu, lepas pada aku habis plkn,
masa tu kan penganggur yg berjaya dirumah, bosan yg hazabedah kt rumah,
time tu, takde intenet lagi kat rumah, 
guna internet jiran, haha time tu dia tak kunci lagi internet dia,
skrg dah kunci, poyooo! *tetibe poyo. haha 
aku belajar bina blog ni pom mmg 100% dari internet, *rasanye kot* kiki

bila baca balik entry zaman jahiliah dulu,
rasa nak sepak diri sendiri, ntah pape entry aku wat, 
ayat pom mmg macam remaja baru nak up sgttt! haha 
biasa lar tu kann..budak-budak :P

tahun 2010 dan 2011 mmg tahun aku aktif berblogging,
join segmen lar, join giweaway, bertukar award bagai..kiki
sampai dapat kawan melalui blog ni,
dari blog ke fb, twitter dan seangkatan nya, hihi
time aku aktif berblogwalking, aktif berkomen diblog org,
aku dpt lar jana sekeping cek dari nuffnang,
tak byk pom, tp happy lah untuk blogger picisan mcm aku ni, kahkah

sekarang ni mood blogging aku malas sket,
aku cuma up entry time aku betul2 rajin jer, haha
time aku rasa benda tu mmg wajar untuk dishare kan di blog ini, kiki

haaa..sepanjang lima tahun blog ini ditubuhkan,
korang jgn tak tahu,
blog ni pernah menggunakan domain www.budakcomel.com selama setahun,
sbb nya domain tu ditaja selama setahun sbb aku menang contest kt blog lagenda budak nakal,
abang selagenda dgn aku, skrg aku pom tak tau blog dia dan dia sdiri wujud lagi ke tak. hihi
time tu aku tak pandai renew dan terus tak renew dah, lalalaaa~

tu jelah serba serbi sedikit pasal blog aku sepnjg dia berumur 5tahun ni,
panjang plak aku rasa, hihi

watlek watpeace,
bos dah masuk opis! hahaha
jom sambung kerja hoiii!



ok, bye :)

Monday, April 14, 2014

Siapa nak sihat? kena tahu 1001 kebaikan cuka epal.



Assalamualaikum & salam sejahtera chu'olls!
apa khabar sang kurus, sang gemuk, sang nak kurus, sang nak gemuk?
*haaa..nampak tak opening aku mcm ala2 Mr.K, :P

tadi aku bukak email,
salah satu email ada orang hantar 1001 kebaikan apple cider (cuka epal)
dulu aku selalu dengar jer nama cuka epal ni,
ofismate lama aku selalu duk cerita yg suami dia mmg amalkan minum apple cider
tuk kurus dan kesihatan,
time tu dalam hati aku, "pehal minum cuka?? uishhh, bahaya kot! cuka mengikis."
orang kureng wat reseach camtu lah, haha

tapi awal tahun hari tu,
supervisor aku bawak dia punya, jd aku pun try lah kehebatan cuka epal ni, haha
masam2, sedappp!
jadi..ia mmg sesuai untuk aku yg nak kurus ni, lalalaaa~
bukan..bukann..bukan nak kurus, tp nak sihat ok. hihi
tuk masa sekarang, masa depan, dulu, kini dan selamanya..

jadi..cukuplah aku membebel pada opening ni,
jom kita baca apa kebaikan apple cider ni,
banyak kebaikan! Alhamdulillah :)

  • Menurunkan berat badan
  • Meningkatkan metabolisme 
  • Merangsang pemecahan lemak
  • Menghalang penyerapan atau timbunan lemak
  • Mencegah dan mengawal selulit
  • Melancarkan perjalanan darah
  • Menghancurkan/melarutkan batu karang
  • Masalah kulit seperti jerawat
  • Mencantikkan kulit
  • Melegakan migrain dan sakit kepala
  • Menyembuhkan jangkitan sinus
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Menurunkan paras kolestrol
  • Melegakan masalah senggugut
  • Mengurangkan ulser
  • Menghapuskan ruam lampin
  • melegakan heart burnt or chronic reflux 
  • melegakan penyakit asthma atau lelah
  • Mengatasi masalah allergi
  • Melegakan penyakit gout
  • Mengatasi diabetes : mengurangkan kadar gula dalam darah
  • Meningkatkan kecergasan, daya ingatan
  • Membunuh sel kanser atau melambatkan pertumbuhan sel
  • Melegakan masalah arthritis dan sakit yang melibatkan sendi dan sengal badan
  • Menurunkan risiko masalah jantung dan barah
  • Mengandungi anti-oksidan yang menjaga kesihatan jantung
  • Meningkatkan kesihatan membran paru-paru
  • Meningkatkan kesihatan tulang
  • Membantu mengatasi batu karang
  • Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dgn mengekalkan tahap kolesterol darah
  • Membantu mengekalkan berat badan yang ideal
  • Menghilangkan stress dan membantu tidur yang nyenyak
  • Mengurangkan simptom selsema, sakit tekak dan sakit perut
  • Mengimbangi PH badan/mulut 
  • Membunuh bakteria penyebab bau busuk seperti mulut dan kaki
  • Mengatasi morning sickness dan mabuk laut
  • Membersihkan Kulit kepala dan menghilangkan kelemumur

   
BRAGG ni adlh antara jenama apple cider yg femes. kat Giant ada jual :)



whatever it is,
apa2 yg kita nak buat, kita kena betul dan ikhlas kan niat,
jgn nak teruja or ghairah sgtt, aku lempang kang! kahkah
pesanan lebih untuk diri sendiri. hihi
tapi nak kurus kena teruja kan, kalau setakat main2 mmg takkan jadi punya. blerghh!

watlek watpeace!
makan nasik 3pinggan. wakakaa


ok, bye. :)


Monday, April 7, 2014

Gambang Waterpark. Seronok ke?


Assalamualaikum & salam sejahtera u'olls! :)

hari yg suram..hari yg kurang bersemangat..hari yg kurang berkhasiat..
jadi..ayuh kita up 1 entry jap! hewhew

nak share ler sket kan,
kami 1family pegi main air kat gambang waterpark itu hari,
perancangan yg scr tiba2 sgt dari umi sbb cuti sklh kan,
pergi pom dlm masa 24jam jer, tido atas kete jer,
11malam hari rabu bertolak, 11malam hari khamis sampai rumah,
sampai2 umah rasa jetlag giler weh! haha tp seronok beronok-ronok :)

tugu peringatan gambang waterpark
punya lah susah nak snap pic kat tugu ni,
asyik ada org jer, last2 luckily masa nak balik tuh tgk mcm takde org,
terus g duduk 4bradik kat situ, suh abah snap kan. kiki


 kitaorg pegi time cuti sklh hari tu,
jadi punyalah ramai umat manusia!
kitaorg antara org terawal sampai, tmpt tu pom xbukak lg, haha

tgk apa umi aku bawak tu, tikar terbang! kiki
kpd sesape yg nak jimat duit taknak sewa cabana tuh,
boleh lah bawak tikar ni mcm kami, hihi



aku tak kaji plak keluasan gambang waterpark ni,
aku tgk macam takde tempat lain jer nak lepak,
jadi family aku decide duk lepak kt coco beach ni jer,
mmg feeling mcm duk pantai sgt, ada pokok kelapa, ada ombak,
just air jer tak masin, tapi manis. ok tipu.
and time ni sgt panas, muka pom jd sunburn. pdhl 4,5jam jer duk kat situ. haha


haaa..tak kiralah korang dtg sini berapa ramai,
tp korang kena sewa pelampung ni,
sbb mana best main air tak guna pelampung, haha
sewa pelampung ni 16 hinggit, 6 hinggit deposit.
kitaorg 4beradik share jer main 1pelampung. hihi


tulis jer journey of ice, tp tak sejuk pn :(

 ni nama dia permainan air longkang, haha
air longkang bersih, putih jernih tuh, haha
dia main keliling2 jer, tp jenuh gak r nk sampai 1keliling tuh,
aku siap suh budak2 sklh tlg tolakkan pelampung aku,
lmbt sgt nak sampai, dh r time tu panas giler time tu.

gambar curik kat google
betul ke ni gambar kt gambang waterpark ea?
aku tengok takde pun tempat cenggini kat sana, haha
abg aku ckp tmpt ni tgh renovate. tp harga sama jer. blerghh!
dia ada jugak gelongsor putar2 yg satu lagi,
nak naik kt sana punyalah tinggi, semput aku!
rasa mcm panjat batu caves pun ada. (mcm lah penah naik batu caves. -.-)
tp best weh! aku teruja lah sket sbb 1st time main benda ni. hihi
makin berat tampungan pelampung tu, makin laju pelampung tu akan terlampung2 di air,
jd naik lah dgn org berat mcm aku. haha -.-



haaa..aku sgt tak puas hati dgn loker dia!
sempit sgt kot! nak letak beg baju pom tak muat, phewww
muat letak beg tgn 2,3 biji jer..tu pom yg kecik2 jer. grrrr
dh r kena sewa 20 hinggit, 10 hinggit deposit.

father and mother :)
mother and father is chilling at coco beach, under pokok kelapak! haha
mother and father aku taknak main air, jd dorang lah kena jaga beg2.
father siap tetido lagi. untung bwk tikar terbang sendiri. :D



gelang kt tangan sape yg beli tiket tu jgn buang lagi,
time dah keluar tu jgn lupa refund duit korang balik!
sbb kat dlm nak sewa apa-apa, dorang tak guna cash dah.
kita kena guna duit yg kita bayar memula tu jer,
then dia akan scan kat gelang tangan ketua kumpulan.

ok lah tu jelah serba sedikit, penting tak penting aku kongsi pasal gambang waterpark.
bagi sesiapa yg mmg minat main air, mmg boleh pegi tmpt ni. hihi

aku nak pegi lagi jugak, tp taknak pegi dah time cuti sklh.
bergelewak dgn ore ramai jah dlm air. haha


ok bye :)

Wednesday, April 2, 2014

Bukan gambar kahwin daku.


Assalamualaikum & salam sejahtera!
hai pengantin lama, pengantin baru dan bakal pengantin semua, hihi

macam biasalah, seminggu cuti sekolah hari tu,
mmg musim orang kawen,
orang tak kawen musim tengkujuh ke, musim banjir ke. haha


Classmate diploma wedding






Officemate wedding






di usia yg kian menua ini,
mestilah jeles tgk org kawen kan, haha
bercinta cara halal,
nak sentuh2 pegang2 manja2 tak jadi dosa dah. :')

ok, entry ni nak tayang gambar kahwin org jer.

gambar kawen tuan belog? bila nak kawen?

coming soon.
so soon...kahkah


watlek watpeace, gaji tak masuk lagi! brrrr



k bye. :)

 

Sunday, March 30, 2014

Rojak Mengamuk di Taman Gelora, Kuantan.


Assalamualaikum & salam sejahtera! :)

malam rabu hari tu kami 1 family pergi bukit gambang waterpark. weeehuuu!
tapi sekarang aku bukan nk citer pasal gambang lagi, haha
watlek watpeace..amek mood dulu, kiki
aku nak citer pasal kitaorg g makan rojak kat taman gelora.
aku tak sure plak taman gelora ni kat kuantan ke gambang, kahkah
rasanya kat kuantan kan, sbb dia bersebelahan dgn telok chempedak,
haaa..telok chempedak cun giler kot. tp kitaorg sempat lalu jer,
tak sempat singgah pun sbb time tu parking penuh n panas giler yg ampunnn!

nama kedai rojak tu kedai pak su ke hape haa,
lupa lagi! huahua -.-
abang aku yg suggest tmpt ni, dia ckp dia penah dtg dgn kawan dia sblm ni,
kat kedai dia ada macam2 rojak,
rojak ayam,
rojak udang,
rojak ketam,
rojak ikan,
rojak paru,
rojak perot,
dan yg plg spesel rojak mengamok, rojak mengamok ni rojak hasil
campuran semua rojak, dari atas ke bawah,

ni rojak ayam

aku, abang n adik bongsu amek rojak ayam,
rojak ayam ni RM5.50 if tak lupa lagi, huahua
tp bagi aku kalau tambah mee lg sedap,
tp rojak dia besar2 kot, sepinggan ni pom dh kenyang giler,
tp ayam seketul jer dia letak, phewww

 haaa..korang jgn tak tau,
air kat kedai dia ni semua beso beso punyee,
time tu kat pantai tu panas giler,
so, mmg puas hati lah aku dapat gelas beso cenggini! hihi


ni lah yg aku bagitau tadi,
rojak mengamok!
mmg mengamok giler weh, siyesly. haha
family aku plak g order 2pinggan rojak mengamok ni,
habis org depan belakang duk jeling2 kt kitaorg,
segan pom ada, haha
tp umi aku ckp, xpela bkn senang nak dtg sini lagi, makan jelaa..kiki
rojak mengamok ni RM28.00 sepinggan u'olls!
ikan sekor, udang beso 3 ekor, ketam sekor, dan ditmbh dgn macam lauk lagi.


kitaorg tak habis makan tepung rojak tu jer,
lauk-lauk dalam rojak tu semua setel,
jalan tepi pantai lepas tu sambil gosok perot jer. haha

total damage is RM89.00
umi bayar. sekali sekala datang kan umi. :P

sesape yg jejarang dtg jenjalan kat kuantan,
blh lar nak pergi try makan rojak kat kedai ni,
kat kedai sebelah dia jual nasi ayam. pom nmpk sedap jer.


   
next entry! (yg tak tau lagi bila) haha

k bye!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...