Tuesday, March 18, 2014

Pembatalan Polisi Tokio Marine Life Insurance; satisfied.


Assalamualaikum!

kemain panjang ler pulop tajuk entry aku kali ni,
bajet macam entry SEO ler kan, kiki

hari tu, pihak RHB bank dan pihak tokio marine dtg kat ofis aku nak promote produk terbaru dorang ni ler,
produk terbaru tokio marine kali ni bkn kpd life insurance,
tp dia mcm saving, aku tak ingat plak nama plan tu apa, Elite SuperSaver ke hape,
tp singkatan dia pggl ESV..
plan dia mcm ko kne wat simpanan tetap dlm 100 ke,200 ke,
setiap 3tahun ko akan dapat dividen dia, makin muda makin byk lah dividen ko dpt..
haaa..begitulah kekdah nya..
aku ni mmg insan yg mudah terpengaruh..haha
tak pikir pnjg, terus fotostat slip gaji n ic bg kat ejen dia..brrr

tp balik duk pikir punya pikir..
aku rasa mcm taknak amek plak,
sbb aku dah amek pinjaman pelaburan asb yg jugak dah ada insurance skali,
jadi dgn tidak rasa bersalah dan tidak berat hati,
aku nak batalkan polisi dgn tokio marine life..huhu

malas nak col ejen dia kat rhb,
jadi aku amek jalan mudah cari sendiri,
memula silap g email kat tokio marine insurance kete, haha
tp mujurlah abg tu tlg forwardkan email aku ke company kakak dia, tokio marine life insurance, kiki

email jer kat customercare@tokiomarinelife.com.my
dia akan gtau lah kt kita mcm mana cara nak batalkan polisi tu,
dia akan bagi surat pembatalan polisi (jd kita takyah susah2 nak taip surat sendiri)
jd kita kena poskan balik surat pembatalan tu dgn 1salinan IC dan buku polisi tu kat dorang.

buku sekolah menengah. kahkah *tetiba sgt

sesiapa yg amek insurans apa2, walau dgn sykt apa sekalipun,
seeloknya simpanlah polisi ini dgn sebaiknya, sbb nanti senang nak rujuk apa2 kes dimasa hadapan :)

dalam beberapa hari dah masuk minggu, aku email dorang balik untuk kepastian,


maka terbatallah sudah polisi daku bersama tokio marine life. :)
kena buat kepastian weh, takut2 tetiba duit aku kena tolak plak dlm bank. haha

nak dijadikan, yg sesungguhnya,
aku tak tahu pun yg duit RM100 deposit tu blh di refund,
mati tak mati aku ingat duit deposit tu burn mcm tu jer,
nasib baiklah ada ahkak ofis aku kebetulan col ejen kt rhb tanya psl polisi dia,
aku pom terus email customercare tu plak nak tau pasal deposit aku,haha
dan seharusnya lah blh di refund kan,

   
yeayyy! blh makan sushi king kt kbmol! :P
aku puas hati lah dengan pihak Tokio Marine Life Insurance ni,
sbb aku berhubung melalui email jer sepenuhnya, and it's already settle! (setakat ni lah. haha)
mcm ni lah wat kerja kann..hewhew


#aku tak paham lagi apa itu insurans sbnrnya, tgh duk kaji nieh! seriously. >,<



k, bye.

24 comments:

mohamad nasrullah said...

semalam ak g cimb.. ade staf cimb apporach aku suh masuk bijak malaysia.. bagi insurans klu mati@ilang upaya.. bayar rm100 sebulan.. cm kes ko gak.. cuma aku cm xteringin.. sbb fikir2 aku pon ade takaful gak... (kes special nt aku citer kt ko).. then klu apply BR1M ade takaful kannn.. buat apa bazirkan duit... nasib bek xjoin... tp bg nama n no fon..

Fariehan Ibrahim said...

@mohamad nasrullah: bijak malaysia? xpenah plak aku dgr nama tu..haha
btol2, aku rasa bazirkan duit jer amek benda yg sama..huhu aah, bru aku ingt br1m pun dh ada takaful dia..
konfem dorang akan col ko lg lpas ni kalu ko bg no fon..

Akeyla Azmi said...

wahhhh terima kasih bagi tahu pasal ni. :) qila pun kureng pasal ni hahaha.

Yusuf jusri said...

Nk tulis ape kt email tu ek

firdaus dasuki said...

Igt nk batalkan jgk...tq for info.

Nur Syafiqah said...

saya pon dh terkena nie kak..nk wt cancelation,,agent tu ckp kne tgu buku polisi cmpai..betol ker??

Nur Syafiqah said...

saya bru jer sent email utk cancellation..agak2 lmer x dier bgi feedback blik??

Anonymous said...

Thanks awak. Good info

nurul syazreen said...

Saya pun br je email cancellation tu. Harap2 cpt la proses nt

The Archiver said...

Cantek! Saya baru saja batalkan lepas baca cara-cara ni.. Hehehe TQ

deah said...

Ala...saya da hampir 3thn amek mende ni n baru tau ejen tu menipu. Cerita masa promote x sama dgn cerita org customer service. so now nk terminate duit yg bayar sume burn. sedih betul..sbb saya yang TAKBIJAK.

Anonymous said...

deah.sy pon macam dah terkena.macam mana ni.rasa mcm nk terminate saja

Anonymous said...

Tq.. Sgt sgt berguna.

Anonymous said...

Apa nak ckap eh klu nak cancel?

Fami Zal said...

kalau kita cancel insurans esv ni dapat balik x duit kita tu ye..saya dah setahun lbh bayar ni..

Anonymous said...

Salam. Terminate insurance ni without informing org rhb ke? Baru je start last month.

Anonymous said...

assalamualikum,,boleh bg contoh surat pembatalan polisi tu,email sy abdhadi747@gmail.com,tq

Unknown said...

Mcm mne nak terminate kan

khairul anwar said...

Mcm mane nak terminated kan..?

khairul anwar said...

Mcm mne nk terminate..?

Hamizam Marzuki said...

cam ne cancelkan, dh save setahun dh. Saving tu akan dpt balik x?

Unknown said...

Mcm mane nak buat??? Sy xdpt buku policy tu tapi duit dia dh ambil.. Mcm mane nak cancel policy tu??

Anonymous said...

saya dah terminate policy ni..tapi mcm mana nak dapat duit kita balik ye?

Feyrra Hunney said...

Alhamdulillah kalau boleh refund. Sy nk terminateeee!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...