Sunday, March 30, 2014

Rojak Mengamuk di Taman Gelora, Kuantan.


Assalamualaikum & salam sejahtera! :)

malam rabu hari tu kami 1 family pergi bukit gambang waterpark. weeehuuu!
tapi sekarang aku bukan nk citer pasal gambang lagi, haha
watlek watpeace..amek mood dulu, kiki
aku nak citer pasal kitaorg g makan rojak kat taman gelora.
aku tak sure plak taman gelora ni kat kuantan ke gambang, kahkah
rasanya kat kuantan kan, sbb dia bersebelahan dgn telok chempedak,
haaa..telok chempedak cun giler kot. tp kitaorg sempat lalu jer,
tak sempat singgah pun sbb time tu parking penuh n panas giler yg ampunnn!

nama kedai rojak tu kedai pak su ke hape haa,
lupa lagi! huahua -.-
abang aku yg suggest tmpt ni, dia ckp dia penah dtg dgn kawan dia sblm ni,
kat kedai dia ada macam2 rojak,
rojak ayam,
rojak udang,
rojak ketam,
rojak ikan,
rojak paru,
rojak perot,
dan yg plg spesel rojak mengamok, rojak mengamok ni rojak hasil
campuran semua rojak, dari atas ke bawah,

ni rojak ayam

aku, abang n adik bongsu amek rojak ayam,
rojak ayam ni RM5.50 if tak lupa lagi, huahua
tp bagi aku kalau tambah mee lg sedap,
tp rojak dia besar2 kot, sepinggan ni pom dh kenyang giler,
tp ayam seketul jer dia letak, phewww

 haaa..korang jgn tak tau,
air kat kedai dia ni semua beso beso punyee,
time tu kat pantai tu panas giler,
so, mmg puas hati lah aku dapat gelas beso cenggini! hihi


ni lah yg aku bagitau tadi,
rojak mengamok!
mmg mengamok giler weh, siyesly. haha
family aku plak g order 2pinggan rojak mengamok ni,
habis org depan belakang duk jeling2 kt kitaorg,
segan pom ada, haha
tp umi aku ckp, xpela bkn senang nak dtg sini lagi, makan jelaa..kiki
rojak mengamok ni RM28.00 sepinggan u'olls!
ikan sekor, udang beso 3 ekor, ketam sekor, dan ditmbh dgn macam lauk lagi.


kitaorg tak habis makan tepung rojak tu jer,
lauk-lauk dalam rojak tu semua setel,
jalan tepi pantai lepas tu sambil gosok perot jer. haha

total damage is RM89.00
umi bayar. sekali sekala datang kan umi. :P

sesape yg jejarang dtg jenjalan kat kuantan,
blh lar nak pergi try makan rojak kat kedai ni,
kat kedai sebelah dia jual nasi ayam. pom nmpk sedap jer.


   
next entry! (yg tak tau lagi bila) haha

k bye!

4 comments:

BudakVanilla said...

waaa. .terliur tengok rojak ayam. .apatah lagi rojak mengamuk. .pergghhh. . :D

Nour Eyza said...

wow.. rare sungguh nama dia! tapi nampak sedap! haha. terliur terus! hihi

Fariehan Ibrahim said...

@BudakVanilla : apa lagi, cepat2 pegi cari rojak! :P


@Nour Eyza : sgt rare..org yg order tu mesti nak mengamok..haha sedap..tp kuah dia manis sket..

Nour Eyza said...

tak apa manis sikit dari pedas smpi hilang rasa sedap. hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...