Sunday, May 25, 2014

Jom relaks di Relax Cafe Maggi Ketam di Kutan.


Assalamualaikum dan salam sejahtera!
hai penggemar #maggiketam, #penternaklemak #dietkelaut semua, kihkih

aku ni sebut jer duk pasir pekan dah berdekad-dekad,
tp sebarang kedai hape-hape disekeliling mmg aku jarang amek tahu,
melainkan ada org bwk or ajak aku pegi makan,
minggu lepas abah bwk pegi makan maggi ketam,
dan pd hari itulah aku tahu kat kutan ada kedai maggi ketam, kiki
pdhl kedai tu kat tepi jalan, jalan yg hari2 aku lalu balik keje, zzzzz!

kedai dia betul-betul tepi jalan dari kutan ke pasir pekan,
kedai yg ada byk payung warna merah, betul lar tu kedai dia,
tp kedai jual air nyor depan sket pd dia pun warna merah gak,
jgn g kedai air nyor ko order maggi ketam sudahh, haha


aku tanya adik aku, keratan akhbar utusan tu dia saja buat ke mmg betul2 keluar akhbar, haha
adik aku ckp betul lar tu kot, takkan saje2 nk tepek, kiki
kat kedai dia ada wifi tau, haaa kt whiteboard putih tu password dia. kahkah


ketam dia kira RM7/100gram chu'ollss!
haaa..kalau korang perati, kat atas tu ada gmbr lisa&yusry,
gmbr org femes amos dtg kat kedai dorang, mohon letak gmbr aku jugak lepas ni!


gambar #foodporn dimulakan dgn maggi udang aku, haha
aku mmg dah niat taknak mkn maggi ketam, sbb mesti bersepah punya,
aku kan sopan santun, mkn penuh adab sopan, sgtttttt! huahua
harga maggi udang biasa ni RM10.00, dihidangkan dgn 6ekor udang.
ok lar, udang dia pom besar jugak.


yang ni umi aku order, bihun udang galah, RM12.00
berbeza 2hinggit jer pun ngn maggi udang aku,
udang galah pom tak bergalah mana, biase2 jer..janggut jer yg lebih, haha



abah dgn adik aku yg order maggi ketam,
abah aku dh pesan ketam yg biasa2 dh lar,
yg saiz biasa pom dah RM21.00, yg abah aku makan bwh tu RM18.00,


disediakan penukul kiut utk menyepahkan ketam anda, haha
time kitaorg mkn tu, dia bg ketam nipah ke hape,
ketam dia takde isi sgt..brrrr :(


saje nak tunjuk yg gelas tea beng dia ramping giler,
sekali aku hirup tu konfem abes! haha

macam biasa pendapat aku,
sedap ke tak,
eat with your own risk! lalalaaa~

watlek watpeace!

jom g try maggi ketam kat cik siti plop!



k, bye :)

Wednesday, May 21, 2014

Jejaka & Gadis Part 2.


Jejaka: awak nak g makan mana? nak ikut!

Gadis: tak tahu lagi nak makan ke tak..g beli sendiri lar..

Jejaka: nak bungkus nasi ke? tlg lar beli sekali..

Gadis: suruh org lain lar beli..takut tak sempat nak beli..

Jejaka: biar lar org taknak baik dgn kita...*berlalu pergi*

Gadis: *dalam hati* yeee..mmg taknak terlalu baik, taknak terlalu rapat..
           nanti senang jatuh *gedebuk* cinta... :(


krik krikkkk!


lain orang, lain pesen nya..
aku tahu macam mana hati aku sendiri..
jadi, jagalah hati..


watlek watpeace!

Allah dah tentukan yang terbaik,
yang penting usaha dan doa.


ok, bye :)

Saturday, May 17, 2014

Muhasabah diri.


Assalamualaikum dan salam sejahtera,
hai hati-hati yg sedih, kecewa dan duka,





kalau dikirakan..
banyak benda yang dipendam,
banyak benda yang nak diluahkan,
banyak benda yang tidak kepuasan hatikan,
banyak benda yang disuarakan,
banyak benda nak disesalkan,
banyak benda nak ditangisikan,

tapi..
aku pilih untuk diam,

sebab kadang2 bukan salah orang,
tapi salah hati aku sendiri,

bukan orang yg perlu dibetulkan,
tapi hati aku sendiri..


muhasabah diri...



:')


Wednesday, May 7, 2014

Kerna biawak, blog ku terus hidup.


Assalamualaikum & salam sejahtera,
hai ladies & gentlemen, penternak & penggemar biawak semua, kiki


keywords dari nuffnang :)

pageviews dari blogspot :)

entry pasal biawak ni mmg dapat hits yg sgt tinggi kat blog aku,
kalau kira, boleh masuk Lagenda Budak Comel books of record. kahkah

mesti ramai nak tahu petanda apa bila biawak masuk dalam rumah korang kan,
tak kira lah petanda baik ke buruk,

seingat aku,
takde apa2 pun yang berlaku lepas biawak tu masuk rumah aku,
takde plak jejaka masuk meminang aku ke hape, dpt seguni duit tetiba depan rumah ke hape,
huahua

petanda-petanda ni biasanya turun temurun dari nenek moyang kita lg kan,
kalau buruk nak suruh kita berjaga-jaga,
kalau baik mungkin dah mmg rezeki kita..kan?


watlek watpeace!

jgn biarkan pintu rumah korang terbuka sesuka hati,
bukan setakat biawak, lembu pom akan masuk rumah kita. zzzzz!


k, bye :)


Tuesday, May 6, 2014

Meninjau restoran #BurgerByte di Bandar Baru Tunjong, Kelantan.


Assalamualaikum & salam sejahtera,
hai #penggemarburger #penternaklemak #dietkelaut semua, haha

sapa dah makan burgerbyte?
*gimme 5!* *makan burger pom nak kecoh* lalalaaa
hari tu aku tgk instagram zizan razak, ada pasal burgerbyte,
dia ke pengasas burgerbyte? ke dia just pengusaha yg buka francais burgerbyte?
sbb setahu aku burgerbyte kat kelantan bkn dia yg buka..kan.
aku pom tgk gambar2 yg ada hashtag #burgerbyte kt ig mmg perghhh!
terliur wehh..telan ailio tgk gambar. haha

then tup tup..burgerbyte dibuka kat kelantan.
*bersinar mata membaca berita itu* @.@



lokasi dia dekat bandar baru tunjong, jalan otw nak pegi nilam puri,
kedai dia lepas sket pada bank islam tunjong, sebelum sket pd jaafar rawas,
plg senang cari, dia blkg pada tapak nak buat pavilion tu lah,
haaa..ore2 kelate hok nk g cari lah deh! hihi
aku terpergi ni pom oleh kerna kawan aku yg ajak,
kalau tak, aku tak tau pom kat mana tmpt dia, haha



antara menu-menu yg tersedia kat burgerbyte,
harga dia standard belas2 ringgit, ok lah kan.




takde motif sangat aku amek gmbr kaunter ngn keluasan kedai ni,
tapi saja nak tunjuk jugak kan..tgk jelah! haha


excited gegurl amek gambar dgn burger masing-masing, huahua

kitaorang makan
1. spaghetti carbonara with beef
2. naked burger with vege
3. burger bacon
4. burger nanchos
5. burger apa ntah-tak-ingat. haha



aku makan ni, sbb aku penggemar spaghetti. 
tgk dalam instagram terliur sgt!
tapi...kat sini rasa kuah dia masin sgtt weh :(
tak tahulah apa resepi dia guna, hukkk
 to chef burgerbyte kelate pls upgrade ur spaghetti carbonara.
nasib baik ada daging kat atas tuh, sedappp!

aku try semua jenis burger yg kawan2 aku order,
paling sedap, burger nanchos tuh. nyummm!
kentang goreng dia pom ketul besar2, mmg kenyang weh makan sepinggan tuh.


abg waiter, tolong amek gambar kami. kiki :3

emm..self-timer lah pulak! haha


grilled with soul..lahhh sgttt! :P


ore2 kelate..sapo teringin nok make beger ko, makane western ko,
blh lah selekey g kedai burgerbyte neh!
aku harap kedai ni boleh terus survive. kwsn pom baru nak maju kot. :)

sedap ko tok sedap..
eat with ur own risk. kahkah

watlek watpeace!
tok kuruh doh kalu dok make mugo gini..lalalaaa


k,bye :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...