Sunday, May 25, 2014

Jom relaks di Relax Cafe Maggi Ketam di Kutan.


Assalamualaikum dan salam sejahtera!
hai penggemar #maggiketam, #penternaklemak #dietkelaut semua, kihkih

aku ni sebut jer duk pasir pekan dah berdekad-dekad,
tp sebarang kedai hape-hape disekeliling mmg aku jarang amek tahu,
melainkan ada org bwk or ajak aku pegi makan,
minggu lepas abah bwk pegi makan maggi ketam,
dan pd hari itulah aku tahu kat kutan ada kedai maggi ketam, kiki
pdhl kedai tu kat tepi jalan, jalan yg hari2 aku lalu balik keje, zzzzz!

kedai dia betul-betul tepi jalan dari kutan ke pasir pekan,
kedai yg ada byk payung warna merah, betul lar tu kedai dia,
tp kedai jual air nyor depan sket pd dia pun warna merah gak,
jgn g kedai air nyor ko order maggi ketam sudahh, haha


aku tanya adik aku, keratan akhbar utusan tu dia saja buat ke mmg betul2 keluar akhbar, haha
adik aku ckp betul lar tu kot, takkan saje2 nk tepek, kiki
kat kedai dia ada wifi tau, haaa kt whiteboard putih tu password dia. kahkah


ketam dia kira RM7/100gram chu'ollss!
haaa..kalau korang perati, kat atas tu ada gmbr lisa&yusry,
gmbr org femes amos dtg kat kedai dorang, mohon letak gmbr aku jugak lepas ni!


gambar #foodporn dimulakan dgn maggi udang aku, haha
aku mmg dah niat taknak mkn maggi ketam, sbb mesti bersepah punya,
aku kan sopan santun, mkn penuh adab sopan, sgtttttt! huahua
harga maggi udang biasa ni RM10.00, dihidangkan dgn 6ekor udang.
ok lar, udang dia pom besar jugak.


yang ni umi aku order, bihun udang galah, RM12.00
berbeza 2hinggit jer pun ngn maggi udang aku,
udang galah pom tak bergalah mana, biase2 jer..janggut jer yg lebih, haha



abah dgn adik aku yg order maggi ketam,
abah aku dh pesan ketam yg biasa2 dh lar,
yg saiz biasa pom dah RM21.00, yg abah aku makan bwh tu RM18.00,


disediakan penukul kiut utk menyepahkan ketam anda, haha
time kitaorg mkn tu, dia bg ketam nipah ke hape,
ketam dia takde isi sgt..brrrr :(


saje nak tunjuk yg gelas tea beng dia ramping giler,
sekali aku hirup tu konfem abes! haha

macam biasa pendapat aku,
sedap ke tak,
eat with your own risk! lalalaaa~

watlek watpeace!

jom g try maggi ketam kat cik siti plop!



k, bye :)

1 comment:

FarhanahAdzlan said...

paling saya tertarik gambar2 makanannn hahaha ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...