Tuesday, May 6, 2014

Meninjau restoran #BurgerByte di Bandar Baru Tunjong, Kelantan.


Assalamualaikum & salam sejahtera,
hai #penggemarburger #penternaklemak #dietkelaut semua, haha

sapa dah makan burgerbyte?
*gimme 5!* *makan burger pom nak kecoh* lalalaaa
hari tu aku tgk instagram zizan razak, ada pasal burgerbyte,
dia ke pengasas burgerbyte? ke dia just pengusaha yg buka francais burgerbyte?
sbb setahu aku burgerbyte kat kelantan bkn dia yg buka..kan.
aku pom tgk gambar2 yg ada hashtag #burgerbyte kt ig mmg perghhh!
terliur wehh..telan ailio tgk gambar. haha

then tup tup..burgerbyte dibuka kat kelantan.
*bersinar mata membaca berita itu* @.@



lokasi dia dekat bandar baru tunjong, jalan otw nak pegi nilam puri,
kedai dia lepas sket pada bank islam tunjong, sebelum sket pd jaafar rawas,
plg senang cari, dia blkg pada tapak nak buat pavilion tu lah,
haaa..ore2 kelate hok nk g cari lah deh! hihi
aku terpergi ni pom oleh kerna kawan aku yg ajak,
kalau tak, aku tak tau pom kat mana tmpt dia, haha



antara menu-menu yg tersedia kat burgerbyte,
harga dia standard belas2 ringgit, ok lah kan.




takde motif sangat aku amek gmbr kaunter ngn keluasan kedai ni,
tapi saja nak tunjuk jugak kan..tgk jelah! haha


excited gegurl amek gambar dgn burger masing-masing, huahua

kitaorang makan
1. spaghetti carbonara with beef
2. naked burger with vege
3. burger bacon
4. burger nanchos
5. burger apa ntah-tak-ingat. haha



aku makan ni, sbb aku penggemar spaghetti. 
tgk dalam instagram terliur sgt!
tapi...kat sini rasa kuah dia masin sgtt weh :(
tak tahulah apa resepi dia guna, hukkk
 to chef burgerbyte kelate pls upgrade ur spaghetti carbonara.
nasib baik ada daging kat atas tuh, sedappp!

aku try semua jenis burger yg kawan2 aku order,
paling sedap, burger nanchos tuh. nyummm!
kentang goreng dia pom ketul besar2, mmg kenyang weh makan sepinggan tuh.


abg waiter, tolong amek gambar kami. kiki :3

emm..self-timer lah pulak! haha


grilled with soul..lahhh sgttt! :P


ore2 kelate..sapo teringin nok make beger ko, makane western ko,
blh lah selekey g kedai burgerbyte neh!
aku harap kedai ni boleh terus survive. kwsn pom baru nak maju kot. :)

sedap ko tok sedap..
eat with ur own risk. kahkah

watlek watpeace!
tok kuruh doh kalu dok make mugo gini..lalalaaa


k,bye :)


6 comments:

ilaasuhailaa said...

wew!
nok gi nk gi!!

teha FEMES said...

nok gi gokkk

Aisyah Az said...

nom nomm sedapnyaa..lepas ni kena ajak ayah gi sanalah.

hehe gugurls smua sangat comel!!

Nora Nasran said...

Hamboiii sedakkknyeeeee..
nok sikit.. :)

Azhafizah Md Nor said...

belum sempat nak merasa lagi..teringin jugak rasa..nampak sedap je menu tu kan :) lagi² spaghetti

esya ngongek said...

Jumaat bukak tak petang?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...