Thursday, March 24, 2011

Siapa mengeluh hari ini? baca nie!



Assalamualaikum korang comel - comelan sume,
selamat berhari khamis, ^^
eh, entry nie bukan nak ajar cara-cara nak mengeluh, 
tapi supaya jangan cepat berpeluh. ngeh3x ;PP

jom sama-sama bersyukur..
sebab pasti ada erti kenapa kita perlu bersyukur.



Bersyukur kepada isteri yang memasak untukku malam ini,
Kerana ertinya…isteriku di rumah malam ini, tidak bersama orang lain.

Bersyukur kepada suami yang sedang bermalas-malasan di atas sofa sambil melayan internet,
Kerana ertinya…dia tidak melepak di kedai kopi bersama kawan-kawan

Bersyukur untuk anakku yang selalu bising di rumah,
Kerana ertinya…dia tidak melepak di luar bersama kawan-kawannya yang ntah sapa-sapa.

Bersyukur untuk baju aku yang mula rasa sempit,
Kerana ertinya…aku lebih dari cukup makan.

Bersyukur kerana bayang-bayang yang mengikuti aku,
Kerana ertinya… aku masih merasakan kehangatan mentari.

Bersyukur kerana rumahku yang berselerak dan ada yang perlu diperbetulkan
Kerana ertinya…aku mempunyai rumah!

Bersyukur kerana mendapat tempat parking kereta yang paling jauh,
Kerana ertinya…aku masih boleh berjalan dan aku mempunyai kereta!

Bersyukur kerana budak lelaki yang memekak bermain gitar dan menyanyi dengan sumbang,
Kerana ertinya…aku masih mampu mendengar!

Bersyukur kerana perlu membasuh baju
Kerana ertinya…kita mempunyai baju untuk dipakai

Bersyukur kerana kepenatan kerja setiap hari
Kerana ertinya…aku mampu bekerja keras setiap hari..

Bersyukur kerana mendengar bunyi jam yang menggangu tidurku setiap pagi
Kerana ertinya…aku masih hidup!


dan aku bersyukur sebab ada jugak yang sudi jenguk blog aku ini, 
kerana ertinya aku dapat lagi BE ke-7 dari nuffnang lagi. ngeee ^_^v
macehh korang..maceh3! \(^^)/


 bye-bye.


diambil dari; SINI. ^^

45 comments:

iN Laa...~ said...

hari ni iN tak ngeluh pn walaupn jauh perjalanan.. huhU~

amier azrul alias said...

keh keh!
point nye yg lastt tu laa kn?
ahaks!

FariehanIbrahim [LBC] said...

IN Laa; itu yg kita mauuu..gud boy! xD

FariehanIbrahim [LBC] said...

AAA; haip3! bukan lh..adoiii
babap kang! hahaa ;PP

YanaMIB said...

bersyukur wpn gaji kecik...

ertinya..kita masih ada kerja dpd menganggur =)

AdiSuda said...

ahaha..na tnjuk kn point yg last tuh kn sbnarnya..gtau je la..tol tak..AHAHA

Pakcoh said...

Bersyukur sebab aku klik ads milk a deal blog ni..
Kerana ertinya aku masih mempunyai mouse yang elok!

d_tieah said...

Hahhaha.. Betul jugak ek.. By the way, sy pun dapat BE ke-5 hari ni.. Alhmdllh, rasa sangat2 rezeki masuk bulan ni.. Ngee :)

*Tu yang buat entry hargai nuffnang

-Incek Fik- said...

Bersyukur la dapat BE Nuffnang yang ke-7 kerana itu petandanya ada orang nak belanja Fikk makan nanti..

sabenazakey said...

semalam mengeluh dengan result.

diana said...

alhamdulillah..
masih berpeluang merasai nikmat Allah..

missSenget said...

aip2..

ni saje laa nk mendatangkn kejelesan kan???

cis..cis..

sabenazakey said...

aku bersyukur

aniswany said...

bersyukur dapat komen kat entry ni.. *tangan kat dada ,muka dongak atas dgn penuh kecomelan ^_^

Dilla Nur said...

bersyukurlah sbb ada budak comei...
sekurang-kurangya die sayang mak menakan die...hahahah

FariehanIbrahim [LBC] said...

YanaMIB; yess! AGREED! ^^

FariehanIbrahim [LBC] said...

AdiSuda; adehhh! sekeh adi lelaju. dush3x

silalah jeles. haha! ;PP

FariehanIbrahim [LBC] said...

Pakcoh; ahaha terbaik r PakCoh! xD

FariehanIbrahim [LBC] said...

d_tieah; thniah2! ^^
moga rezeki smakin b'tmbh oke dear.

msti kne wat pghargaan kan, bru nuff syg. ngeee ^_^

FariehanIbrahim [LBC] said...

-Incek Fik-; erkkk... *lidah kelu*
haha sila blanje comel terlebih dhulu bru akn dibelanjakan. ^_^

FariehanIbrahim [LBC] said...

sabenazakey; b'syukur sbb dpt result oke syg. ngee~ ^^

FariehanIbrahim [LBC] said...

aniswany; adehhh! sentap mak nak youuu.. ahaha xD

FariehanIbrahim [LBC] said...

diana; alhamdulillah, msih ada yg syg kita kan. ^_^

FariehanIbrahim [LBC] said...

missSenget; aishhh! mana ada larrr...
nk ucap maceh jerrr.. hehe ^_^

FariehanIbrahim [LBC] said...

Dilla Nur; tu dia aihhh..
mesti r syg..mak menakan kottt! ngeee ^_^

! Encik Nakal ! said...

hahahaha~~~~

FariehanIbrahim [LBC] said...

Encik Nakal; awat ang gelak? nak kne babab gak ke? grrr~ ;PP

syairahmohdanuar said...

aww..bestnya baca nie!!hee :D

HAJAR hasan said...

err.. thank you budak comel~ awak buat saya tersenyumm selepas berendam air mata.

hafiz hafizol said...

syukur2 syukur ya Allah..
syukur Alhamdulillah.. Lalalala

hafiz hafizol said...

syukur2 syukur ya Allah..
syukur Alhamdulillah.. Lalalala

Wuucin Kimora said...

Hee.. senyum .. xperlu kata apa2~
;D

fathiahRAIHANA said...

tak baik mengeluh .. Allah tak suka kan? hehehe .
bersyukur walopom result spm tak dasyat, tapi ckup lah utk next journey . haha

sicomot-comel said...

patutlah cygg suke sgt ye..

dpt BE ..tahniah..

ckup bulan,cygg blnje mot ye ^^
haha

Henry Zackery said...

amboi.. ayat mula2 da ok da..
ayat last rupenye nk bgtau dapat BE..hehe..

tahniah budak comey :)

Dalam Tandas Pun Boleh

puteraduyong said...

haha...gelak lagi..haha... :)

naqiah said...

nice entry la comel...

Naddia said...

besyukur nset sy osak...itu bermakne nset sy tak kene curik

i am S!L4H.. said...

bersyukur la budak comel dh ad domain. ade yg sudi sponsor. hee~

*komen berkait* ngee

sekamar rindu said...

salam...

alhamdulillah...kita masih hidup..

NAS :) said...

nice entri. sangat best :)

sicomot-comel said...

kena tag ^^

http://www.cikscc.com/2011/03/segmen-join-bloglist-man-yusoef.html

sissyira said...

salam

sob sob, sy sdg menangis.

nas said...

nice entry.. aku pun perlu bersyukur...
aku da 3 bulan xdpt BE.. last2 dapat gak... dapat Digi.. hehehehe...
syok gilak....
comel la baby tu.. macam muke aku jew.. hehehehe

nazirulhazwan~ said...

den tak ponah mengeluh.haha:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...